Tireli ve Ödemişli gazetecilerin katıldığı akşam yemeğinde konuşma yapan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Çalışan Gazeteciler ve Tarım Bayramının neden aynı güne denk geldiği ile ilgili iki meslek grubunun ortak noktalarının bulunduğunu tespit ettiğini ifade etti.

Mahmut Eskiyörük gazeteciler ile çiftçilerin ortak noktaları ile ilgili şöyle konuştu, “Şu masadaki her şeyi üreten çiftçidir. Biz çiftçiler insanları besliyoruz. Peki, gazeteciler ne yapıyor, onlar da fikirleriyle ve bilgileriyle insanları besliyorlar. Bu birinci ortak özelliğimiz. Başka ortak özelliğimiz var mı, çok var. Bizim tatilimiz, pazarımız yok, inekler bayramın birinci günü dahi sağılıyor. Onların tatili olmadığı için bizim de olmuyor. Gazetecilerin de yok tatili. Ne bayram ne Pazar. İki grupta emeğiyle para kazanıyor. Gazetecilerin yazı yazması, haber yapması, bilgi toplaması kolay değil, bir emek harcanıyor. Biz çiftçiler eziliyoruz, dünyada her geçen gün artan kapitalizmin her geçen gün vahşileştiği bu süreçte tekelleşmede en çok mağdur olan biz çiftçileriz. Gazeteciler de tüm emeklerine karşın eziliyor. Pek çok ortak noktamız var ve bu yüzden kutlama günümüz dahi aynı güne denk geliyor. Biz bir kavganın içindeyiz. Gittiğimiz yerlerde şunu söylüyorum, ya büyüyeceksiniz, ya birleşeceksiniz ya da yok olacaksınız. Bu basın için de geçerli. Birlikte hareket ederseniz kendinizi korursunuz.”

Akşam yemeği programında gazeteciler ve Başkan Eskiyörük uzun uzun sohbet etti. Gecenin sonunda gazetecilere Tire Süt Kooperatifi ürünlerinden oluşan paketler gazetecilere hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi