Eğitim-Sen Tire Temsilciliği üyeleri geçtiğimiz gün Ankara’da meydana gelen patlamaların ardından sokağa döküldü. 

Ergün ÇELİK


Tire’de İstasyon Parkı’nda toplanan Eğitim-Sen’lilere HDP’li ve CHP'li yöneticiler de destek verdi. İstasyon Parkı’ndan kortej halinde yola çıkan kalabalık gurup, soluğu Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı önünde aldı. Ak Parti aleyhine çeşitli sloganlar atan gurup parti binası önünde basın açıklaması yaptı. Tire Polisi’nin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde zaman zaman tansiyon yükseldi. Gurup Ak Parti Binası önünde basın açıklaması yaptıktan sonra Cumhuriyet Meydanı’na gelerek oturma eylemi yaptı. Eğitim-Sen Tire Temsilciliği’nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; 
   DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin çağrısıyla 10 Ekim de Ankara’da düzenlenen barış mitingi öncesinde kalabalık içinde peş peşe patlatılan bombalar sonucunda 128 canımız hayatını kaybetmiş, yüzlerce arkadaşımız yaralanmıştır. Barış talebinden rahatsız olan malum güçler yine harekete geçmiş, tek hedefi barış taleplerini haykırmak olan on binlerce insanın içinde arka arkaya iki bomba patlatarak savaş ve kandan beslendiklerini bir kez daha göstermişlerdir.  10 Ekim de Ankara’ya Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için gitmiştik. Türkiye’nin dört bir yanından gitmiştik. Emek, Barış, Demokrasi taleplerimizi haykırmak için gitmiştik. İşçilerin, kamu çalışanlarının, işsizlerin, yoksulların, mağdurların sesini duyurmak için gitmiştik. Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi!” demek için gitmiştik. Saray’ın saltanatı uğruna aylardır kan dökenlere “Dur!” demek için gitmiştik.
   Savaşa karşı barışı; baskı, şiddet ve zora karşı özgürlükleri ve demokrasiyi; yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini hep birlikte yükseltmek için gitmiştik.
    Başvurusu Ankara Valiliği’ne yapılmış (ve Valilikçe uygun görülmüş), bütünüyle barışçıl bir miting için gitmiştik. Türkülerimizle, halaylarımızla, pankartlarımızla, sloganlarımızla ve coşkuyla miting alanına yürüyüşümüz başlarken patlattılar bombaları.
       Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın, binlerce polisin gözü önünde patlattılar. Bu gün itibariyle 128 arkadaşımız, canımız hayatını kaybetmiş, yüzlerce kardeşimiz yaralanmıştır.
     Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız ve İsyandayız! Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Bombaları tanıyoruz. Amaçlarını biliyoruz.
    Amaçları; bizi korkutarak, bizi yıldırarak, bizi sindirerek on üç yıllık zulüm ve hırsızlık düzenlerini sürdürmeye çalışmaktır.
   Amaçları; Gezi İsyanından bu yana diktatörlüğe karşı direnen milyonlarca yurttaşın iradesini kırmaktır.
  Amaçları; halkın iradesine rağmen KaçAK Saray’daki iktidarlarını devam ettirmeye çalışmaktır.
Emek, Barış ve Demokrasi Mitingimizi kana bulayanlara sesleniyoruz; Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz! Bizi korkutmaya, bizi yıldırmaya, bizi sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz; Korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Asla emek, demokrasi, barış, özgürlük ve insanca yaşam mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz! Eğitim Sen olarak her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı, “İnadına barış” diyen barış savunucularını göz göre göre katledenleri ve bu katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun!

Editör: Haber Merkezi