Ercan ÇELİK

 

Eğitim İş Tire Temsilcisi Zekayi Kolay’ın yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Türkiye, yeni yılın ilk saatlerinde, İstanbul’da yaşanan katliamla bir kez daha sarsılmıştır. 39 kişinin yaşamını yitirmesine, 65 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırıyı lanetliyoruz.

 

Ancak bu saldırının göz göre geldiği ortadadır. Gerici odaklar günler öncesinden yılbaşı kutlamalarını hedef almış, Diyanet İşleri Başkanlığı camilerde okuttuğu hutbelerle kutlamaları “gayrı meşru” ilan etmiş, Milli Eğitim Bakanlığı okullara gönderdiği genelgelerle kutlamaları yasaklamış, gerici gazeteler provokatif manşetler atarken, sokaklarda nefret afişleri dağıtılmıştır. Tüm bu olanlara siyasi iktidarın kulaklarını tıkaması ise saldırıya zemin hazırlamıştır.

 

AKP iktidarının, Ortadoğu’daki emperyalist kavgaya, akıldan ve ulusal çıkarlardan uzak bir şekilde salt taşeron olma mantığıyla müdahil olması, etnik ve mezhepsel ayrışma temelinde siyaset izlemesi, bugün ülkemizde insanların katledilmesine yol açmaktadır. Bu saldırı ülkedeki güvenlik ve istihbarat zaafını maalesef bir kez daha ortaya koyarken saldırgan hala yakalanamamıştır.

 

Eğitim-İş olarak, katliama zemin hazırlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı belirtiyor, emperyalizmin güdümündeki terör örgütlerinin her türlü insanlık dışı yol ve yöntemleri deneyerek gerçekleştirdikleri bu katliamı bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz. Tüm ulusumuza başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi