Ercan ÇELİK

Eğitim İş Tire Temsilcisi Özgür Anafartalar'ın yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; 

"Türkiye Cumhuriyeti, emperyalist güçlerin şantajlarıyla diz çöktürülemeyecek ayar verilemeyecek büyük bir devlettir. 

Türkiye'yi soykırım yapmakla itham eden Amerika; Vietnam'da 4 milyon, Kore'de 3 milyon
Kamboçya'da ve Laos'da 1 milyon, Afganistan'da 1, 5 milyon, Irak'ta 1, 5 milyon, Hiroşima ve Nagazaki'de 350 bin ayrıca kendi ülkesinde 15 milyon Kzıldereli'yi katletmiş soykırımdan geçirmiştir. 

Soykırım  hukuki bir kavramdır, suçtur. Soykırım kararını mahkemeler verir, hükümetler değil. Baydın'ın "soykırım" suçlaması, hukuki değil, siyasidir, şantajdır; Türkiye'yi teslim almaya yöneliktir, en sert yanıt misliyle verilmelidir. 

Türkiye’de adı sanı ne olursa olsun bir tane bile ABD üssü/ ABD askeri kalmamalı; sözde kara gücü olarak kabul ettiği PKK/YPG  Suriye'nin ve Irak'ın  kuzeyi başta olmak üzere yok edilmelidir.  Dolar'ın Türkiye sınırları içindeki dolaşımına son verilmeli, yasaklanmalıdır. İthalatta ve ihracatta yapılacak tüm alışverişin Türk Lirası üzerinden yapılacağı tüm dünyaya ilan edilmelidir. Bize Dolar üzerinden parmak sallanamayacağı başta ABD derin devleti olmak üzere tüm dünyaya gösterilmelidir. 

Bunu yapabiliyorsanız yapın. Yapamıyorsanız susun, yazılı açıklamalar yaparak gülünç duruma düşmeyin.

Elbette Amerika ve başındaki zat kendi ülkesinin ve koltuğunun  çıkarlarını korumak adına yapması gerekeni diyasporaya verdiği sözlere bağlı kalarak yapmıştır/yapacaktır. Peki ya biz? Mevcut siyasi iktidar Cumhuriyeti ayakta tutan sütunları saçma sapan tartışmaların içine çekmekten çekinmemektedir. Bu iklimin müsebbibi ümmetçilikten beslenen bu yapıdır. Başta "açılım", "Oslo görüşmeleri", devlet kurumlarından "T. C." ifadelerinin atılması, "Andımız" ın kaldırılması, yurtsever Kemalist subayların Silivri zindanlarına atılması örneklerden birkaçıdır; zihinlerdedir. Atatürk Batı'nın manipülatif/yönlendirici, kendini tek taraflı üstün gören diğer uluslar aşağılayan tarih anlayışına karşı "Türk Tarih Tezi" ni ortaya atmıştır. Dünyanın farklı farklı ülkelerinde Türk Tarih Tezi' ne bağlı kalarak mücadele eden diplomatlarımız ve büyükelçilerimiz vardı. Maalesef bu büyükelçilerimiz ve diplomatlarımız "monşer" denilerek küçümsendiler ve kurtlar sofrasına atıldılar.

ABD derin devleti 15 Temmuz kalkışmasının, FETÖ'nün, F-35 anlaşmasının, Karabağ' ın, Mavi Vatan'ın, Kıbrıs'ın, Lozan'ın Montrö'nün intikamını almaktadır. 

Türkiye Cumhuriyeti Mareşal Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulmuş antiemperyalist ve devrimci bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti’ni uluslararası savaş suçlusu, soykırımcı ilan etmek; İstanbul' un adını değiştirerek söylemek kimsenin haddine değildir. 

ABD derin devletine ve tüm dünyaya bir kez daha söylüyoruz; sözde Ermeni soykırımı uluslararası emperyalist bir yalandır. 

Amerikan emperyalist yalanlarıyla, derin devletiyle, kara gücüyle, içimizdeki etki ajanlarıyla dün olduğu gibi bugün de mücadele edeceğimizi halkımıza önemle vurgularız."

Editör: Haber Merkezi