Ercan ÇELİK

İddiaya göre İzmirGaz firması, Tire’den Ödemiş’e çekilecek doğalgaz boru hattını Toplu Konut Sitesi’nin içinden geçirmek istedi. Toplu Konut Sitesi Başkanı Aysun Sertkaya ise İzmir Gaz’a izin vermeyince, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek de Toplu Konut Sitesi içinde kurulan Pazar yerini kaldırttı.

Fakat iddiaların gerçek dışı olduğu, işin aslında öyle olmadığı, yaptığımız araştırmalar sonucunda ortaya çıktı. Tire Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre doğalgaz meselesi gündeme gelmeden önce de Toplu Konut Sitesi yönetiminin, belediye tarafından uyarıldığı öğrenildi. Tire Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, burada denetim dışı Pazar yeri kurulduğunu ve bunun kaldırılması gerektiğini, doğalgaz krizinden önce site yönetimine bildirdi.

 

AYNI ANDA 2 FARKLI KRİZ

Doğalgaz konusunda Aysun Sertkaya’nın ilk önce olur verdiği sonrasında çalışmalar başlayacakken çalışmalara izin vermediği iddia edildi. Bu sebeple, Doğalgaz meselesi İzmir Gaz, Tire Belediyesi ve Toplu Konut Sitesi arasında yaşanan ayrı bir kriz olduğu ortaya çıktı. Fakat bazı odakların, tesadüfen aynı tarihlere denk gelen 2 kriz arasında bağlantı kurmaya çalışarak Tire Belediyesi’nin toplu konutu cezalandırdığı yönünde halkı belediyeye karşı kışkırtmaya çalıştıkları da açıkça görülüyor. Oysa ki ortada doğalgaz meselesi henüz yokken, Tire Belediyesi Toplu Konut Sitesi’ni bu yasadışı Pazar yeri konusunda uyarmış.

 

ZABITA MÜDÜRÜ BOLPAÇA: “BİZZAT UYARDIM”

HaberTire Gazetesi’ne konuyla ilgili açıklama yapan Tire Belediyesi Zabıta Müdürü Tarık Bolpaça, “Pazar yeri konusunun doğalgaz meselesiyle uzaktan yakından en küçük bir alakası yoktur. Doğalgaz konusu gündeme gelmeden aylar önce, site yöneticisi Aysun hanım ile bizzat görüştüm ve kendisini uyardım. Bu Pazar bahsedildiği gibi 13 yıldır değil, 7-8 yıldır var orada. Bunca zamandır neredeydiniz diye soruluyor ama buradaki Pazar yeri sadece birkaç üreticinin kendi tarlasından topladığı ot ve sebze türü şeyler satılıyordu. Son 1 yılda ise balıkçı, tavukçu ve peynirci gibi kesinlikle sıkı bir denetim altında satılması gereken ürünler getirilmeye başlandı. Pazar yeri toplu konutun doğu kapısından, batı kapısına kadar büyüdü. Site yönetimi burayı masum bir üretici pazarından, büyük bir Pazar yerine dönüştürmeye başlayınca, halkın sağlığı için Tire Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak konuya müdahale ettik. Aysun hanımı, bizzat görüştüm ve burada balık, tavuk ve peynir gibi riskli ürünlerini satışının yapılamayacağı konusunda uyardım. Tabi bu görüşmelerimiz doğalgaz meselesinin gündeme gelmesinden aylar önce oluyor.” Dedi.

 

HALK SAĞLIĞI HERŞEYDEN ÖNCE GELİR

Halk sağlığının herşeyden önce geldiğini belirten Zabıta Müdürü Bolpaça, “Salı pazarında Balık, Peynir ve tavuk satan esnaflarımız akşama kadar zabıtalarımızın kontrolü altında. Bu gibi ürünler, en riskli ürünlerdir. Tezgahta satılacak herhangi bozuk bir ürün, saatler içinde yüzlerce vatandaşımzın hayatını tehlikeye atabilir. Bu sebeple, bu tarz ürünler sıkı denetim altında tutulmaktadır. Toplu konut sitesinde bu ürünler tamamen denetimsiz olarak satılmaya başlandı. Bu kabul edilemez. Orada 1 kişi zehirlense, 1 kişinin canına zarar gelse bunun hesabını kimse veremez.” Dedi. 

Editör: Haber Merkezi