İZSU yetkilileri, Tire halkının özellikle yaz aylarında susuz kalmaması için kuyuların şart olduğunu belirtirken bölge halkı çalışmaların Değirmendere’ye zarar vereceğini belirtti. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU ekipleri, Tire şehir merkezinde su seviyesinin maximum derecede azaldığı Temmuz ve Ağustos aylarına takviye amaçlı Değirmendere’de iki su kuyusu açmak için çalışma başlattı. Çalışmaların başlamasıyla birlikte harekete geçen Değirmendere halkı burada açılacak olan kuyuların ileride Değirmendere’ye büyük zarar vereceği gerekçesiyle çalışmaların durdurulmasını istedi. Önceki gün İZSU’nun çalışma yapacağı alanda bir araya gelen bölge sakinleri buradan İZSU yetkililerine seslendi. Bölge sakinleri yaptıkları açıklamada şöyle konuştu;
“Biz İZSU’nun burada çalışma yapmasını istemiyoruz. Burası gizli bir cennet. Biz zaten buranın sularını daha önce belediyeye verdik zaten. Bu işi Muhtardan tutun da Milletvekiline hatta Cumhurbaşkanlığı’na kadar arz etmek istiyoruz. Biz susuz kalmak istemiyoruz. Bizler zaten kılcal sularla idare ediyoruz. O suyu da alırlarsa burası çöl olur. Zamanında burada bel gibi su akardı. Derelerimiz akardı. Şimdi hepsi bitti.”

Editör: Haber Merkezi