Ergün ÇELİK

 

Tire’nin kanayan yarası, “Ölüm Yolu” olarak tanınan Tire – Belevi yolu gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in mecliste pankart açarak tekrar gündeme getirdiği Tire – Belevi yoluyla ilgili olarak Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da açıklama yapmış ve yolun nisan ayında yapımına başlanacağını söylemişti.

 

“BU YOLU SADECE TİRELİLER KULLANMIYOR”

Tire – Belevi yoluyla ilgili olarak HaberTire Gazetesi’ne konuşan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, “ Öncelikle polemikleri bir yana bırakmak lazım. Aklın yolu bir. ‘Ben sen’ meselesi değil, ortada bir realite var. Bu yol yoğun şekilde çalışıyor. Yolun başlangıç kısmını ilk ben açtım. Yolun 2-3 kilometresini halletmeye kalktık, hemen ‘yolda kaza olursa sorumlusu Tire Belediyesidir.’ Diye bir resmi yazı geldi çalışmamızı durdurmak zorunda kaldık. Binali Yıldırım’a biri makamımda biri de EBSO’da olmak üzere 2 kere dosya verdim. Alternatif yollar da dahil herşeyi verdik. Ama maalesef bizim bu yola sıra gelmedi ve o günden bu yana da bu yolda onlarca insan öldü. Hergün nerdeyse kaza oluyor bu yolda. Tire ve sanayisi büyüyor. Ayrıca bu yolu sadece Tireliler değil, Ödemiş, Beydağ, Kiraz, Bayındır hepsinin Denizli – Aydın istikametine ve denize gidiş yolu burası. Yazın bu yol bir facia. Tırlar yola çıktığında mecburen tırların arkasından 35 kilometre takip ediyoruz.” Dedi.

 

“TİRE NEDEN TECRİT EDİLİYOR?”

Tire – Tepeköy yolunun da çok önemli olduğunu belirten Çiçek, “Aynı şekilde, Tire – Tepeköy yolu da çok önemli. Bayındır yolu yapıldı. Tire’ye döndüğü noktada Tire sınırında Efes Yem Fabrikasının olduğu yerde kesmişler. Tire niye böyle tecrit ediliyor Tireliler de anlamış değil. Kimse ‘sen başvurdun, ben başvurdum’ diye kavga etmesin. Polemiği bırakıp bir an evvel 2x2 olacak şekilde yolu yapsınlar. Yolu 2 tarafından ikişer metre genişleterek pansuman bir yol istemiyoruz. Ayrıca Belevi’nde otobandan bir iniş istiyoruz. Otoban Tire sınırları içinden geçiyor. Tire yoluna inmek için 13 kilometre yol gidiyoruz. Hadi eskiden gişelerde insan duruyordu. Şimdi insan yok. Oraya bir kumbara koyup otoban çıkışı yapmak çok mu zor. İzmir’den Çeşme’ye giderken, her köyde adım başı iniş var. Burada niye yapılmıyor. Niye ihmal ediliyor? Bunların yapılması lazım. Bunların bir an evvel yapılması lazım. Daha fazla can kaybına tahammülümüz yok.”

 

“HEPİMİZ TAŞIN ALTINA ELİMİZİ SOKALIM”

Yolun yapımında Tire Belediyesi’ne düşen ne görev varsa seve seve yapacaklarını dile getiren Başkan Çiçek, “Biz Tire Belediyesi olarak üstümüze ne düşüyorsa biz seve seve yaparız. Bu yol açılırken, bir lira para ödemedi karayolları. Burada bir konsensüs sağlandı. O zaman Doğru Yol Partisi vardı, CHP vardı. Doğruyol Partili vatandaşların tarlası gidecekse Doğruyol İlçe Teşkilatı gitti rica etti. CHPlilerden CHP ilçe Teşkilatı gitti yardım istedi. Herkes tamam dedi ve bu yol bir lira kamulaştırma bedeli ödenmeden açıldı. Aynı yöntem yine yapılabilir. Bütün siyasi partiler olarak bir araya gelir, taşın altına elimizi sokarız. Devlete fazla yük getirmeden yaparız. Yeter ki şu yol bir an evvel tamamlansın. Artık bu bir lüks değil, gerçekten büyük bir ihtiyaç. Bu yol artık siyasilarin malzemesi olmaktan çıksın. Bu devletin işi. Bir an evvel yolumuz yapılsın.”dedi. 

Editör: Haber Merkezi