Bağımsız Eğitim Sen Tire İlçe Başkanı Resül Kara, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında, Tire’deki bazı camilerde bulunan Türk Bayraklarının, asılı oldukları yerlerden indirildiği ve cemaatin ısrarına rağmen geri asılmadığını iddia etti.


Ercan ÇELİK


Tire’de bazı camilerin minberlerinden uzun zamandır asılı duran Türk Bayrağı’nın, indirildiğini ileri süren Resül Kara, bu camilerin imamlarına cemaat tarafından bayrağın  tekrar geriye asılması talep edilmesine rağmen, bayrakların asılmadığını söyledi. Bağımsız Eğitim Sendikası Tire İlçe Başkanı Resül Kara’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Değerli Kamuoyu Aziz Tireliler, Ülkemizin içinde bulunduğu hassas durum ortadayken, İlçemiz Camilerinin minberlerinde bulunan Şanlı Bayrağımızın cemaatin karşı durmasına rağmen İmamlar tarafından İndirildiği tarafımızdan gözlemlenmiştir. Olay detaylı olarak araştırılmış gerek cemaat tarafından, gerekse sivil toplum örgütleri tarafından üst mercilere taşınmış ancak olayın fark edilişinin üzerinden on beş gün gibi bir süre geçmesine rağmen konu hakkında bir girişimde bulunulmadığı görüldüğünden dolayı bir Sivil Toplum Kuruluşu olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle konuyu kamuoyuyla paylaşma mecburiyeti duymuş bulunmaktayız.
        Şimdilik Caminin, İmamın ve müezzinin adını vermeden yapacağımız açıklama umarım gerekli mercileri harekete geçirmeye yeter ve bu merciler bizimle restleşme yoluna gitmezler. Geçtiğimiz günlerde camimizin birinde adet üzere hemen hemen her camide olan bayrağımızın yerinden söküldüğü cemaat tarafından fark edilmiş ve konu imama sorulmuştur. İmam efendinin ilk anda verdiği cevap “Talimat Gereği söküldü” olmuş ancak konu üst makamlara aksettiğinde herhangi bir talimatın olmadığı hem imam hem de cemaat tarafından anlaşılmıştır. Ancak imam efendi bayrağı yerine asma işini bir gurur meselesi haline getirmiş olacak ki Talimatla indirmediği açıklığa kavuşan bayrağımızı talimatla asabileceğini söyleyerek kenara çekilmiştir. Konu hakkında kendisiyle görüşülmeye gidilen İlçe Müftüsünün kişisel sorunlarından başını kaşıyacak yanının olmadığı görülmüştür. Olsaydı zaten şimdiye kadar bu sorun çözülmüş olurdu. O yüzden korkarım ki bu sorunu bu ilçede çözecek tek bir kurum kalmıştır o da TİRE KAYMAKAMLIĞI dır.

        Ülkemizin içinden geçtiği hassas dönem göz önüne alınarak bu imam arkadaşın bu talimatı devletten almadıysa kimden aldığının öğrenilmesi, İlçemizde diğer birçok camide de aynı durumun söz konusu olduğu tespit edilmiş olmakla birlikte gerçekten böyle bir talimat var ise sebebinin kamuoyuyla ve bizle paylaşılması gerektiği, Minberdeki bayrağımızın kime ne zararının olduğu konusuna açılık getirilmesi, Milli Mefkûreler ile manevi mefkûrelerin ayrıştırılmasının kime ne fayda getirebileceği hakkında cemaat ve halkımıza bilgilendirme seminerleri ya o imamlar tarafından vaazlar verilmesi gibi daha birçok noktada taleplerimiz olacaktır.
        Eğer minberlerimizdeki bayraklarımız yıpranmış ise bir kampanya yapar biz yenilerini minberlerimize aşarız ancak bu dakikadan itibaren bunu şarta bağlı olarak yaparız. O,  şartta bu imamın ya da imamların böyle bir talimat alıp almadıklarının eğer almışlarsa bu talimatı kimden ve ne sebeple aldıklarının kamuoyuna duyurulması şartıyla biz bu kampanyayı yapar ve bütün camilerimizin minberlerine Şanlı bayrağımızla donatırız.
        Yeri gelmişken söylemekte fayda var önceden İlçe Müftüsüne burada bahsettiğimiz camiyle ilgili yapmış olduğumuz bir müracaat daha var. Aynı cami yani minberinden bayrağı indirilen camimiz namaz vakitleri dışında kilitlenmekte ve yakınında resmi kurumlar bulunan bu camimizde cemaatin kazaya kalan namazlarını kılması imkânsız hale getirilmektedir. İşgal dönemlerinde bile bizim camilerimize kilit vurulmamıştır. Ey imam ey müezzin siz kendinizi hangi dağın zirvesinde görüyorsunuz da camilerimize kilit vuruyorsunuz. 

        Tirede icra makamlarında bulunan tüm idarecileri bu hassas durum karşısında göreve davet ediyor ve gereğini yapmaya çağıyorum.”
 

Editör: Haber Merkezi