Bahar aylarında çiçekçiliğin merkez üssü Bayındır’ın bir başka güzel olduğuna dikkat çeken Başkan Demirezen, Uluslararası çiçek festivali ile ilgili kararı önümüzdeki günlerdeki gelişmelere yönelik vereceklerini ifade etti.

Demirezen, “Hayat devam ediyor. İlçeye gerçekleştirilecek yatırımlar planlandığı gibi aksamadan sürdürülecek” diye konuştu.

Bayındır’ın, AK Partili Belediye Başkanı Uğur Demirezen, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle ilçe genelinde asla bir panik havası olmadığını söyledi. Belediye Başkanlığı görevine başlayalı yaklaşık 1 yıl olduğunu hatırlatan Demirezen, “Bir yanda salgın, bir yanda yaşam. Hayat devam ediyor. İlçeye gerçekleştirilecek yatırımlar planlandığı gibi aksamadan sürdürülecek. Kimsenin bu konuda endişesi olmasın” dedi. İlçe nüfusunun dörtte birinin 65 yaş üstü vatandaşlardan oluştuğunu belirten genç Başkan “Yaşlılarımız bizim baş tacımızdır. Covid -19 salgınına kaşı alınabilecek tüm önlemleri aldık. Karamsar olmayalım elbet bu günler geçecek. Belediyemiz tüm ekipleriyle 24 saat işbaşında. Uluslararası çiçek festivali ile ilgili kararımızı ise önümüzdeki günlerdeki gelişmelere göre vereceğiz” şeklinde konuştu.

KORANAVİRÜS İLÇEYİ NASIL ETKİLEDİ?

Bayındır’da, toplam 36 mahalle var. 41 bine yakın nüfusa sahibiz. Küresel salgın elbette bizleri de etkiledi. Belediye olarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gece gündüz çalışıyoruz. Kent merkezinin dışında ekiplerimiz 59 mahallemize de aksatmadan hizmet götürüyor. Salgının Türkiye’de başlamasıyla birlikte hizmet yapımızı en hızlı şekilde örgütledik. Şükürler olsun, şu ana kadar ciddi anlamda hiçbir aksaklık yaşamadık. ^

YAŞLI NÜFUS SAYINIZ YÜKSEK Mİ?

Nüfusumuzun dörtte birinin 65 yaş üstü vatandaşlardan oluşuyor. Sokağa çıkma yasağı başlamasıyla birlikte onların mağdur olmaması için özel bir çaba içindeyiz. Belediyemiz, ‘vefa sosyal destek gruplarına tam destek veriyor. Bayındır’da herkes birbirini yakından tanıyor. Samimi ve doğal ilişkilerimiz var. Yaşlılarımız bizim baş tacımız. Ben, onların evladıyım. Birçoğu beni arayıp, gıda, ilaç gibi ihtiyaçlarını söylüyorlar. Ben de onların bir oğlu olarak ihtiyaçlarını hizmet destek gruplarına anında iletiyorum. Ekiplerimiz, mümkün olan en kısa sürede sokağa çıkamayan vatandaşlarımızın adreslerine ulaşıyor.Temizlik İşleri, Sosyal ve Kültür İşleri, Muhtarlık, Çevre Kontrol ve Zabıta Müdürlüklerimiz hem ayrı ayrı çalışıyor hem de devletimizin oluşturduğu kurullara tam destek veriyor. Koordinasyon ve uyum içindeyiz.

BELEDİYENİN ÖNLEMLERİ NELER?

Merkez ve diğer mahallerde halk sağlığı açısından çöp konteynerleri sık aralıklarla Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından titiz bir şekilde yıkanıp ve dezenfekte ediliyor. Sosyal alanlar, cadde ve sokaklar ilaçlanıyor. Zabıta ekiplerimiz ilçemizdeki marketlere sosyal mesafe konulu afişler asarak kasa ve bekleme alanlarında 1 metre çizgi konulması konusunda gerekli uyarıları yaptı. Pazar yerimizdeki önlemler arttırıldı. Ayrıca resmi kurumlara Sağlık Bakanlığı'ın bilgilendirme afişleri asıldı. Mümkün olduğunca evde kalmaya devam edelim. Panik yapmadan ama önlemlerimizi alarak bu süreci sorunsuz bir şekilde geçirebiliriz. Bana bir şey olmaz demeyin. Belki size bir şey olmayacak ama sevdiklerinize bulaştırdığınız virüsler bizleri üzecek sonuçlara yol açabilir. Çiçeğin Kenti Bayındır olarak bizler büyük bir aileyiz sizleri seviyor, sağlığınızı sizin kadar önemsiyoruz.

BU DÖNEME ÖZEL SOSYAL PROJELERİNİZ NELER?

‘Covid 19’ salgını nedeniyle zamanlarını evde geçiren çocuk ve gençlere yönelik yeni bir sosyal proje hazırlandık. Belediye, gençlik merkezi ve kent konseyinin ortaklaşa hazırladıkları projede, gençlerin sosyal medya üzerinden seçtikleri kitaplar, önce dezenfekte edilip, ardından adreslerine teslim edilmeye başlandı. Uygulamanın ilk gününde maskemi takarak kitapları gençlerin adreslerine bizzat kendim götürdüm. Bildiğiniz gibi LGS 8 sınavları ertelenmedi. Gönüllü öğretmenlerimizle, çocuklarımıza uzaktan eğitimle sınava hazırlamak için belediyemiz bünyesinde yeni bir çalışma başlattık.

ULUSLARARASI ÇİÇEK FESTİVALİ YAPILACAK MI?

Festivali ile ilgili kararımızı önümüzdeki günlerdeki gelişmelere göre vereceğiz. Daha önce tarihi 16-19 Nisan olarak belirlemiştik. Her şey normale dönerse Mayıs ayı sonuna doğru festivalimizi yapabiliriz.

BAYINDIRLILARA MESAJIMIZ NEDİR?

En büyük teşekkür ve minnettarlığım sağlıkçıklarımıza. Mümkün olduğunca evde kalmaya devam edelim. Panik yapmadan ama önlemlerimizi alarak bu süreci sorunsuz bir şekilde geçirebiliriz. Bana bir şey olmaz demeyin. Belki size bir şey olmayacak ama sevdiklerinize bulaştırdığınız virüsler bizleri üzecek sonuçlara yol açabilir. Çiçeğin Kenti Bayındır olarak bizler büyük bir aileyiz sizleri seviyor, sağlığınızı sizin kadar önemsiyoruz. Cumhurbaşkanımızın başlattığı “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyasına ise tam destek veriyoruz. Son söz, herkes evindeyken bizlere ihtiyacı olan sokaktaki canlarımızı unutmayalım. Kapınızın önüne bir kap su ve yemek koymayı lütfen ihmal etmeyelim.

Editör: Haber Merkezi