Tire Belediyesi Derekahve Sosyal Tesisleri’nde sıcak sohbet havasında gerçekleştirilen buluşmada, basının ulusalda ve yerelde değeri ve katkılarına değinildi. Basın mensuplarıyla istişarelerde bulunan Başkan Duran,  göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği ve devam eden projeleri hakkında bilgiler aktardı.

Başkan Duran, yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu;

“Bugün burada davetimize icabet eden Tiremizin değerli basın ve medya mensuplarımıza teşekkür ediyor, Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

Burada şehrimiz için ortak paydada bizlerin sesi olmanız bizim için gurur verici. Şehrimize aidiyet duygusuyla vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı hepinize hemşehrilerim adına teşekkürü borç bilirim. Bildiğiniz gibi 2019 ‘da göreve geldiğimizden bu yana şehrimize hizmet adına birçok ilki yaşattık ve yaşatacağız.Bizim bu şehir için hayallerimiz var. Ziyadesiyle gerçekleştirdiklerimiz ve hep birlikte gerçekleştireceğimiz projelerimiz var.

*GES PROJESİ: Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadımızın üstüne inşaa edeceğimiz Güneş Enerji Santralimizin ihale sürecini tamamladık. Yeşil Tiremize yeşil enerji kaynağını kavuşturmanın sevinci içerisindeyiz.

 

*BALIK HALİ : Balıkçı esnafımızın talepleri doğrultusunda; çevreye duyarlı ve kötü kokuya sebebiyet vermeyen su filtreli özel baca sistemine ve soğuk hava deposuna sahip projemizle şehrimizde örnek bir ticari merkez yaptık. Kısa süre içerisinde faaliyete geçecektir.

*MİMAR CAN EGELİ BİNASI : Eşsiz mimari yapısını bozmadan yenilediğimiz bu komplekste yine yenileme ve ihya çalışması yaptığımız Atatürk Parkımızda bulunan Munis Armağan Kütüphanesi’ni buraya taşıyarak şehrimize yakışır bir tesis yapıyoruz. Kıza zamanda vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız.

*ATATÜRK PARKI: Her şehrin sembolik ve nostaljik bir dinlence ve zaman geçirme yerleri, park ve rekreasyon alanları bulunmaktadır. Tiremizin de eski dokusuna sadık kalarak ve mevcut alanı daha da genişleterek, içerisinde kafeteryası, yürüyüş alanı,sentetik zemine sahip modernize edilmiş ve olması gereken imkanlara sahip futbol sahası, ayrıca çok güzel aydınlatma ve peyzaj çalışmalarının olduğu ailelerimizin rahat edeceği bir mekan oluşturuyoruz.Mevcut havuzun yeni teknoloji ile daha da büyük ve üzerine bir köprü inşaa ederek şehrin sembolik bir alanı haline getireceğiz. Yine parkımıza adının verildiği Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün çocuklarla olan bir heykelini de uygun bir kısımda yerini alacaktır. Tarihi Tire Belediyesi Armoni Bandomuzun idari binasının da yer alacağı tesisimizin yapımı hızla devam etmektedir.

*ORTA PARK (CUMHURİYET MEYDANI) : Bildiğiniz üzere orta parkımızı Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır bir biçimde tamamladık. Şehrimizin göbeği konumundaki alan gökyüzünden iha ile görüntülendiğinde Cumhuriyet Meydanı, Kent Müzesi önü, Atatürk Parkı, özel idare iş merkezi ve şu an yapımına başladığımız İstasyon Caddemiz ile bir bütün olacaktır. Estetik ve ışıklandırma çalışmalarımız da tamamlandığında yepyeni bir şehir merkezi hayalimizi gerçekleştirmiş olacağız.

*TRAFİK EĞİTİM PARKI : İzmir ilimizde tek olma özelliği taşıyan ve yapımında sona geldiğimiz tesisimizde, çocuklarımız gündelik hayattaki trafiğin ön bilgisini hem teorik hemde akülü araç ve bisikletler ile uygulamalı alacağı modern eğitim parkımızı şehrimize kavuşturmanın haklı gururu içerisindeyiz.

*KIRSAL MAHALLELERİMİZE HİZMET : Biz göreve ilk geldiğimizde kırsal mahallelerimizi şehir merkezimizden ayrı tutmadık. Bizden önceki dönemlerde maalesef yapılmayan çalışmaları ziyadesiyle yerine getirdik ve getireceğiz. Beton parke döşeme işi, istinat duvarları, köy fırınları gibi hizmetlerimizle vatandaşlarımızın yanında olduk ve olacağız. Şu anda da ortalama 100.000 metre kare beton parke döşeme işi devam etmektedir.

*İSTASYON CADDESİ : Prestij caddemiz olan İstasyon Caddemizde; 80’ li ve 90’ lı yıllardan bu güne gelen düzensiz alt yapı ve üst yapı çalışmalarından ötürü kötü görüntü ve kullanışsız  bir yapı mevcuttu. Bizler şehrimizin uzun ve prestijli caddesi olan İstasyon Caddemizi ihya etmek için kaldırım yenileme, ışıklandırma ve kent estetiği çalışmalarımızı başlattık.Daha güzel bir Tire için çalışmalarımız hızla devam etmektedir.

*MALİ DİSİPLİN : Göreve geldiğimizde önceliğimiz herkesin hakkı olan Belediye bütçesini ve mali disiplini sağlamak oldu. Kaynaklarımızı doğru kullanarak kurumumuzun ekonomik refahını en üst seviyede tuttuk. Bu sebeple; yapmış olduğumuz ihalelerde katılım oranı yüksek oldu.Yüksek olması sonucu maliyetleri düşürerek maddi avantaj sağladık.

*HALK EKMEK : Uygun fiyatlı ekmeği şehrimizin  bir çok noktasında vatandaşlarımızla buluşturduk. Yeni noktalarda da çalışmalarımız sürmektedir. Yapmış olduğumuz bu hizmetin özel piyasada da her zaman karşılığı olmuştur. Bilirsiniz ki şehrimizde simit (gevrek) fiyatları her zaman ekmekle aynı olmuştur. Fakat bir nevi bu hizmet piyasa rayiç bedelini belirliyor. Dolayısıyla şu anda özel piyasada da ekmek fiyatı simit fiyatının altında seyretmektedir.

*SOSYAL HİZMETLER : Oluşturduğumuz sistemle Sosyal Market ve Aş Evi tesislerimiz ihtiyaç sahiplerine kesintisiz hizmet vermektedir. Paranın geçerli olmadığı Sosyal Market projemiz Tireli hayırsever iş insanlarımızında desteği ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ücretsiz bir şekilde faydalanmaktadır. Yine Aş Evimizde günlük iki öğün sıcak yemek dağıtımı 900 vatandaşımıza periyodik olarak sağlanmaktadır. Hayırsever Tire insanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

*MAKİNE VE İKMAL : Göreve gelmemizle beraber Tire Belediyesi tarihinde görülmeyen bir araç filosu ve iş makinesi alımına erişmiştir. Projelerimiz ve vatandaşlarımızın taleplerine istinaden hizmet ağımızı genişletmek adına kazandırdığımız araç ve makine envanterimizin haklı gururunu yaşıyoruz.

*KÜLTÜREL YATIRIMLAR : Şehrimizin tarihi ve kültürel tanıtımı için : Tarihi Bedesten,han , konak , ibadet yerleri vb. yerlerimizin restorasyonu ve cazibe merkezi haline getirme çalışmalarımız devam etmektedir. Yakın zamanda değerli halkımızın istifadesine sunduğumu Kuvayi Milliye Zeybek Müzemiz gibi farklı müze çalışmalarımız sürecektir. Gayemiz kültür ve turizmde Tire’nin daha ön planda olmasını sağlamaktır.

*SOSYAL BELEDİYECİLİK :

- Konser, festival ve etkinlikler

- Engelsiz Kafe

- Hoş Geldin Bebek

- Evde Bakım Hizmetleri

- E- imar

- Hayvan Bakım Evi

- Taziye hizmetleri

- İlçemiz muhtelif yerlerinde ücretsiz wi-fi hizmeti

Başkan Duran: “Türkiye’nin en şeffaf belediyesi olduk” Başkan Duran: “Türkiye’nin en şeffaf belediyesi olduk”

gibi çalışmalarımız devam edecektir.

Kısacası, bizim bir tane siyasi partimiz var o da TİRE PARTİ ‘ sidir. Derdimiz , gayemiz, hayalimiz şehrimizi daha güzel hale getirmektedir. Tire halkımız en iyisine layıktır “ dedi.

WhatsApp Görsel 2023-10-21 saat 11.51.38_9fa69f96

WhatsApp Görsel 2023-10-21 saat 11.51.37_cae43ee0

WhatsApp Görsel 2023-10-21 saat 11.51.37_b2f82d3d

WhatsApp Görsel 2023-10-21 saat 11.51.36_21384a1c

WhatsApp Görsel 2023-10-21 saat 11.51.34_55e7ad8b

Editör: Ercan Çelik