Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek İzmir Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne bağlı belediyelerin bir haftalık Avrupa seyahati dönüşünde uçakta yaşanan koltuk krizinin Buca Belediye’sinde görevli iki bürokrat tarafından çıkartıldığını söyledi.


Belediye Başkanlarına uçuş öncesi koltuk numarası verilmesine rağmen Buca Belediye’sinden iki kişinin ön koltuklara oturduğunu ve tüm ikazlara rağmen yerlerinden kalkmadığını ifade eden Çiçek, “ne kadar dil döktüysek başarılı olamadık” dedi

 

İzmir’de, Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne bağlı belediyelerin bir haftalık Avrupa seyahati olaylı bitti. Avrupa’da, 1 hafta süreyle toplam 5 ülke ve 8 şehirde incelemelerde bulunan Egeli Başkanlar, Prag havaalanında kendilerini bekleyen özel bir firmaya ait uçakta koltuk krizi yaşadı. Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag havalimanında bekleyen uçak iddiaya göre yaşanan koltuk krizi nedeniyle 45 dakika geç havalandı. Krize, Buca Belediyesi’nde görevli biri bay biri bayan olan iki bürokratın neden olduğu öne sürüldü. Olaya ilk müdahale eden Başkanlardan biri olan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, söz konusu iki bürokrat tarafından belediye başkanlarına saygısızlık yapıldığını ifade etti.

 

“KABA BİR DAVRANIŞ SERGİLEDİLER”

Geziye katılan belediye başkanlarının Türkiye dönüşü öncesi Prag havalimanında açılan özel gişeye çağrılıp, kendilerine koltuk numarası verildiğini anlatan Başkan Çiçek, “Benim koltuk numaram 4-A ve 4- B olarak belirlendi. Uçağa bindiğimizde ön koltuklarda Buca Belediyesi’nde görevli iki kişinin oturduğunu gördük. Onların oturduğu yerlerde belediye başkanları oturması gerekiyordu. Başta ben olmak üzere, uçakta yer alan belediye başkanları ön koltukta oturan bürokratlara  ‘Niye böyle yapıyorsunuz? Uçakta hepimize yer var’ şeklinde dil döktük. Onlar ise uçakta serbest oturulacağını öne sürerek, yerlerinden kalmadılar. Çok kaba bir davranış sergilediler. Bu konunun partiler veya siyasetle hiç ilgisi yok” şeklinde konuştu. Yaşanan koltuk krizine kaptan pilot ve uçuş ekibinin el koymaya çalıştığı ancak tüm çabalara rağmen iki bürokratı ikna edemediği bildirildi.

 

Editör: Haber Merkezi