Ercan ÇELİK

Geçtiğimiz Pazar günü Tire’de meydana gelen bir kalp krizi vakasına giden 112 görevlisi Acil Tıp Teknisyeni Ümran Kapan, olay yerinde bir şahsın fiziki saldırısına uğramıştı. Bu olay üzerine sağlık camiasından çeşitli tepkiler yükselirken, Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli Tire 112 istasyonunu ziyaret etti.

Vekil Sürekli’ye, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, Kadın Kolları Başkanı Meral Ünalan, İlçe Yöneticileri, Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ekrem Özdemir ve Tire Temsilcisi Mustafa Sarıoğlu eşlik etti.

“ŞİDDETE KARŞI SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ!”

112 görevlis Ümran Kapan, bizzat geçmiş olsun dileklerini ileten Sürekli, yaşanan bu üzücü olaydan dolayı özellikle Tire programı yaptığını vurgulayarak, “Sağlıkta şiddet sık sık görülüyor maalesef. Bununla ilgili hükümet olarak sürekli mücadele ediyoruz. Bu konuda sonuna kadar mücadele edeceğimizi bildirmek istiyorum. Bazı yerde hastalar mağdur, bazı yerde sağlık çalışanları mağdur. Gerçekten hizmeti eksiksiz vereceğiz. Vatandaşımız da sağlık çalışanlarının durumunu gözetecek.” Dedi.

“%100 MEMNUNİYETİ HEDEFLİYORUZ”

2002 yılında Türkiye’de sağlıkta memnuniyet oranının %39 olduğunu vurgulayan Vekil Sürekli, bugün %72’ye çıktığını belirtti ve “Hedefimiz %100 memnuniyet. Aynı zamanda sağlıkta şiddetin de sıfıra inmesini istiyoruz. Bu dengeyi oturtmak da öncelikle biz siyasetçilerin, daha sonra sağlık çalışanlarının ve vatandaşın görevi.” Dedi.

“SİZİN HATANIZ YOK”

Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ekrem Özdemir’den olayla ilgili detaylı bilgileri aldığını belirten Kerem Ali Sürekli, “Vatandaşımız İzmir 112’yi arıyor. İzmir’den size olay intikal ettiğine derhal çıkarak, kısa sürede olay yerine ulaşıyorsunuz. Sizde herhangi bir hata yok. Eleştiriyi anlayışla karşılıyoruz ama şiddeti hiçbir zaman tasvip etmemiz mümkün değil. Sağlık çalışanı ne kadar mutlu ve memnunsa, hastaya o kadar kaliteli ve nitelikli hizmet verir.” Dedi.

“ŞİDDET UYGULAYAN 24 SAAT GÖZALTINDA TUTULSUN”

Ziyaret esnasında basına konuşan Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ekrem Özdemir, “Sağlıkta şiddetin önlenmesi için yapılması gereken adımları, anlatmak amacıyla “Sağlıkta Sıfır Tolerans” adlı bir sempozyum düzenlemiştik. Ondan bugüne biraz daha iyileştirme yapıldı ama şiddetin kökünün kazınması için, alınması gereken çeşitli önlemler var. Örneğin şiddet uygulayan kişi mutlaka gözaltına alınarak en az 24 saat gözaltında tutulmalı. Zira emniyetin ön kapısından girip, ifade verip arka kapıdan çıkıyor, sonra aynı yere gidip tehditlere devam ediyor. Bir de yeni toplu sözleşmede biz şunu talep ettik; şiddet uygulayan kişi, sağlık giderlerini SGK’dan değil, kendi cebinden karşılasın.” Dedi. 

“AMERİKADA’Kİ 911 GİBİ TEK NUMARA OLSUN”

Sağlık Sen Tire Temsilcisi Mustafa Sarıoğlu, Milletvekili Kerem Ali Sürekli’ye bu nazik ziyaret için teşekkür ederken, 112 personeli olarak bazı taleplerini de vekile birebir aktardı. 112’nin genellikle olay yerine ilk giden resmi ekip olduğunu vurgulayarak, “Olay yerine ulaştığımızda çoğu zaman olay yerinde polis ya da jandarma olmuyor. İlk ulaşan biz oluyoruz. Bazı durumlarda can güvenliğimiz olmuyor. Bu konunun önüne geçilebilmesi için Amerikada’ki 911 gibi, 112’nin de ortak çağrı merkezi olmasını talep ediyoruz. Bu sayede ihbar ulaştığında, komuta merkezinden polis, itfaiye ya da ambulans aynı anda olay yerine ulaşacaktır.”  Dedi.

112 çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini de vurgulayan Sarıoğlu, 112 personelinin çok zor şartlarda çalıştığını ve çok yıprandığını belirtti.

2 DAKİKADA KLİMA SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Tire 112 personeliyle uzun uzun sohbet eden Kerem Ali Sürekli, personelin 2 adet klima ihtiyacı olduğunu öğrenince hemen telefona sarıldı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nü arayarak bu talebi iletti. Yaklaşık 2 dakika sonra telefonla dönüş yapan İl Sağlık Müdürlüğü Yetkilileri, Tire 112 istasyonuna önümüzdeki hafta 2 adet klima takılacağını bildirdiler.

Editör: Haber Merkezi