Ercan ÇELİK

ADD Tire Şubesi’nden yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“30 Ağustos Emperyalizmin Yenilgisidir...

Türk Kurtuluş Savaşı bütün mazlum uluslara güç ve umut kaynağı olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz liderliğinde emperyalist güçlerin yenilgiye uğratılması dünya tarihinde bir ilktir.

Bu nedenle ADD olarak, iktidarın son yıllarda özel çaba harcadığı "Yeni Türkiye Yeni Tarih" çalışmalarına karşı olduğumuzu her fırsatta dile getirmekteyiz. "Yeni Türkiye Yeni Tarih" anlayışı, Kurtuluş ve Kuruluş sürecinin, verilen büyük savaşın ve mücadelenin inkarı demektir.

Kurtuluş ve kuruluş değerlerimize, Cumhuriyet kazanımlarımıza sahip çıkabildiğimiz ölçüde üzerimize oynanan oyunları boşa çıkarabilir, ulusal kimliğimizi ve varlığımızı koruyabiliriz.

Bu nedenle 30 Ağustos bir büyük uyanışın günü olmalıdır. 1922'nin Zaferi, günümüzün uyanış ve şahlanışının ilk temel taşıdır. Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda 30 Ağustos önemli bir dönüm noktasıdır.

30 Ağustos 1922 Zafer, 30 Ağustos 2018 şahlanış ve uyanıştır. Selam olsun Tek Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına. Bayrak bizde nöbet bizde dava emin ellerde. Büyük Zafer Bayramı kutlu olsun.”

Editör: Haber Merkezi