Dar ve virajlı olması nedeniyle bugüne kadar 90’dan fazla kişinin yaşamını yitirdiği Tire – Belevi yolunu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, ısrarla gündemde tutmaya devam ediyor. İlk olarak dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan yolun yapımı için söz isteyen, daha sonra Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte yolun temel atma törenine katılan yolun 4 Eylül 2018’de bitirileceğine dair verilen sözün takipçisi olan Atila Sertel, bitmeyen ve can almaya devam yolu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a da sordu.

“YOLLARIN KRALI SÖYLEMİNİ BIRAKSINLAR”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın da hazır bulunduğu Bütçe görüşmelerinde söz alan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Tire – Belevi yolunu bir kez daha Meclis gündemine taşıyarak şunları söyledi:

“İzmir'de bir Tire-Belevi yolu var, bu yol, ölüm yolu. Bu yolu eski Ulaştırma Bakanı, şimdinin Meclis Başkanı Binali Yıldırım çok iyi biliyor, Ahmet Arslan çok iyi biliyor. 6 Nisan 2017 tarihinde bizim bu takibimiz sonucunda Sayın Ahmet Arslan ve Hamza Dağ'la beraber bu yolun temelini attık. Sayın Bakan söz verdi, 4 Eylül 2018'de bu yol hizmete açılacaktı. Sadece 20,5 kilometrelik bir yol ama bu yolda 90'ın üzerinde insan öldü, yüzlerce yaralı var. 2019 yılının son çeyreğine kaldığını söylemişti Sayın Ahmet Arslan, Bakanlığı bırakmadan önce. Fakat benim öğrendiğim, sadece 5 kilometre tek hat üzerinde gelebildiler bu yolda. Bu yol bir ölüm yoludur. Sayın Binali Yıldırım'ın da bir yakını bu yolda ölmüştür. Ben bu iktidara söylüyorum, Eğer 20,5 kilometrelik bu yol bitmezse, ‘Yolların kralı’ ve diğer söylemleri hemen bıraksınlar.”

Editör: Haber Merkezi