Zeybek Ateşi Tolga Çandar8 Eylül Cumartesi günü yapılmasını planlanan ve Afyon’daki patlama sonucu ülkeyi derin üzüntü içinde bırakan şehit cenazeleri nedeniyle organizasyon komitesince bir hafta ertelenen Zeybek Ateşi 2. Ulusal Efe Kurultayı yarın akşam saat 19.00’da başlayacak olan programla yapılacak.

Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

Yarın saat 17.00’de Gaziemir Abdullah Arda Meydanı’nda buluşacak olan zeybekler buradaki çelenk töreninin ardından saat 18.00’de Gaziemir Türkan Saylan Caddesinden etkinliğin yapılacağı festival alanına bir yürüyüş gerçekleştirilecek.

 

Tire Kültür Derneği ve Efe ve Zeybek Kültürü Platformu Başkanı Seyfullah Ayvalı, “Efe ve zeybeklerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilecek yürüyüşe tüm halkımız ellerinde Türk bayrakları ile davetlidir” dedi.

 

Efe ve Zeybeklerin festival alanına yapacakları yürüyüşün ardından başlayacak olan programda Ege bölgesinin zeybek halk oyunları ekipleri katılacak. Zeybek Ateşi’nin yakılması anı için hazırlanan tiyatral gösterinin büyük ilgi toplayacağının ifade edildiği gece Tolga Çandar konseri ile son bulacak.

Editör: Haber Merkezi