Zeybek Ateşi ErtelendiZeybek Ateşi 2. Ulusal Efe Kurultayı’nın, Afyonda meydana gelen ve 25 askerimizin şehit olmasıyla sonuçlanan cephanelik patlaması nedeniyle bir hafta ertelendiği açıklandı. 

Etkinlik günü alanda buluşan etkinlik komitesi üyeleri ile efe zeybekler bir basın açıklaması yaparak etkinliğin bir hafta sonraya ertelendiğini. Bir hafta sonra yine aynı heyecan ve hassasiyetler bir araya geleceklerini açıkladılar. 

Etkinlik komitesince yayınlanan basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi. 


ZEYBEK ATEŞİ, FESTİVAL YA DA EĞLENCE DEĞİLDİR! 

Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı, efece düşünmeyi, karar vermeyi ve efece yaşamayı vazgeçilemez bir ilke olarak kabul edip, milli bilinç ve direncimizi artırmak, yaygınlaştırmak ve gelecek nesillere aktarabilmek amacıyla düzenlenmektedir. 

Bu nedenle Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayının içeriğinde herhangi bir kutlama etkinliği ve eğlenceye yönelik konserler yer almamaktadır. Kurultayımız, kültürel kimlik ve duruşumuzu ifade etmek için milli birlik ve beraberliğimizi bilimsel ve kültürel bir düzeyde ele almakta ve tüm içeriği bu hassasiyetleri benimseyen sivil toplum örgütlerince belirlenmektedir. Kurultayımız vermek istediği mesajlar ve içerdiği hassasiyetler dikkate alındığında, hiçbir şekilde bir eğlence etkinliği olarak değerlendirilemez. 

Bilindiği gibi Zeybek Ateşi 2. Ulusal Efe Kurultayı kapsamında 6 ve 7 Eylül tarihlerinde Ödemiş’te düzenlenmiş olan Türk Tarihinde Efe ve Zeybek Kültürü Sempozyumu Ödemiş belediyesinin ev sahipliğinde Tire Kültür Derneği ve Ege Folklor Dernekleri Federasyonunun işbirliğinde başarıyla tamamlanmıştır. Onlarca akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilen Sempozyumda, Efe kültürünün milli bilincimiz açısından önemine değinilmiş ve yaklaşık 38 bilimsel bildiri sunulmuştur. 



ŞEHİTLERİMİZ EN DERİN ACIMIZ VE EN BÜYÜK HASSASİYETİMİZDİR.

Ancak uzunca bir süredir artan hain terör olayları ile onlarca vatan evladımızın şehit olmasının acısının üzerine Sempozyum programının ilk gününde Afyondan gelen elim kaza haberi ile 25 askerimizin daha vatan görevi esnasında şehit olduğunu öğrenmemiz yüreğimizde hiç sönmeyen kor ateşi bir kat daha alevlendirmiştir. 



ZEYBEK ATEŞİ 15 EYLÜL’DE YİNE GAZİEMİR’DE YANACAK…

Bu nedenle Zeybek 2. Ulusal Efe Kurultayı’nın Gaziemir etkinlikleri 1 hafta ertelenerek, 14-15 Eylül tarihlerinde daha önce duyurulan yer ve saatte yapılacaktır. 

Tüm Efe yüreklilerin bu hassasiyetimizi anlayışla karşılayacağını ümit ediyor; 14 Eylüldeki kültür sanat ödülleri gecesinde ve 15 Eylül’deki Zeybek Ateşi gecesinde sesimizi daha büyük bir katılım ve daha güçlü bir birliktelik ile duyurmak için herkesi Zeybek Ateşi Kurultayına bekliyoruz. 

Unutulmamalıdır ki, Zeybek Ateşi, hiçbir kurum ve kuruluşun etkisi olmadan sadece kendi içindeki alev ile aydınlanmakta ve ülkemizin içine düştüğü karanlık girdabı aydınlatmak için kendini de yakmaktan asla çekinmemektedir. 

Ertelenen Zeybek Ateşi Programı şu şekilde gerçekleştirilecektir.

14 Eylül 2012 Kültür ve Sanat Ödülleri ve Grup Mecaz /Gaziemir Festival Alanı
15 Eylül 2012 
Saat : 17.00 Zeybeklerin Buluşması / Gaziemir Abdullah Arda Meydanı
Saat : 18.00 Zeybek Yürüyüşü / Türkan Saylan Caddesi 
Saat : 19.00 Zeybek Ateşinin yakılması, zeybek gösterileri, Tolga Çandar 


Halkımıza saygıyla duyurulur. 



Organizasyon Komitesi

TİRE KÜLTÜR DERNEĞİ BAŞKANI EFDF BAŞKANI
SEYFULLAH AYVALI NEBİ KAYAN

EGE EFE KÜLTÜR DERNEĞİ BAŞKANI 
ALİ RIZA TÜRKMEN

EFE VE ZEYBEK KÜLTÜRÜ PLATFORMU 

Editör: Haber Merkezi