Salih SağlamDiyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl ki fitre fiyatları belli oldu. Geçtiğimiz yıl 7,5TL olan en düşük miktar fitre fiyatları bu yıl ‘8,5’ TL olarak belirlendi.

Ali YILDIZ / Büyük Tire Gazetesi

Ekonomik olarak zor durumda olmayan her kişinin Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahibi fakir-fukaraya verdiği, dinimizin en güzel paylaşım unsurlarından biri olan ‘fitre’nin bu yıl ki en düşük rakam bedeli Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ‘8-5’ TL olarak belirlenmişti.

Fitre verebilecek durumda olan he aile, aile içerisindeki fert sayısına göre, en az 8,5 TL olmak üzere topladıkları parayı çevrelerindeki ihtiyaç sahiplerine verebilecek. Kişi başı fitre miktarını yükseltmek kişilerin maddi durumuna ve isteklerine göre olabilecek. İslam’da kimlerin vereceği ifade edilen ve bu kişilerin vermesinin farz olduğu zekatın oranı ise bu yıl 81 gr altının değerine karşılık gelmekte

Fitrenin güzelliği ve fitre dağıtımının verdiği manevi hazzı dile getiren Tire Müftüsü Salih Sağlam, “Bu yıl ramazan Tire’de gayet huzurlu bir şekilde geçiyor. Camilerde mukabeleler okunuyor, teravi namazları huzur içinde kılınıyor. Çoğu camimizde hatimle teravi namazı devam ediyor. Bu yıl fitre fiyatları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 8,5 TL olarak tespit edildi. Zekât nisabı ise 81 gram altın değerinde belirlendi. Zekât ve fitreler ihtiyaç sahibi ve fakir vatandaşlarımıza verilmelidir. Aile de bulunan her fert fitresini vermek zorundadır. Paylaşmayı, toplumsal dayanışmayı, fakire ve güçsüze destek olmayı sağlayan ve insanlara manevi huzur veren bu dini değerlerimizden vaz geçmeyelim.”dedi.

Editör: Haber Merkezi