Eğitim, sağlık, güvenlik ve kamu hizmetleri başta olmak üzere Tire’de ihtiyaç duyulan önemli kamu yatırımları hayata geçiriliyor. Özellikle kamu hizmetlerinin tek noktadan sunulması, vatandaşların hizmete kolay erişiminin ve ulaşımının sağlanabilmesi amacıyla yapılacak olan yeni hükümet konağının ihale süreci sonuçlandı.

Yeni Hükümet Konağı Projesi ile ilgili ilk açıklama ise AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı’dan geldi. Bahsi geçen ihalenin 31 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştiğini belirten Falakalı, inşaatın 1 ay içinde başlayacağının müjdesini verdi. Konuyla alakalı konuşan Falakalı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İzmir Valiliği Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından 31 Mayıs tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilen Tire Yeni Hükümet Konağı ihalesi sonuçlanmış ve proje 59.873.000.00 TL ihale bedeliyle KOMAN Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş’ne verilmiştir.

İlçemizde uzun yıllar hizmet veren Hükümet Konağı’nın yerine, birçok birimi bünyesinde barındıran, günümüz teknolojisinin tüm imkanlarının kullanılarak inşa edileceği, yeni ve modern hükümet konağımızın inşaatı 1 ay içerisinde başlayacaktır.

Tire’mize değer katacağına inandığımız bu önemli yatırımı ilçemize kazandırmak için yakından takip etmekteyiz. İsteğimiz ve gayretimiz Tire’ye yakışır, vatandaşımıza en iyi hizmetin verildiği önemli kamu yatırımlarının hayata geçirilmesidir. Bu projenin hayata geçirilmesinde, başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; Son Başbakanımız Sn Binali Yıldırım’a, İçişleri Bakanımız Sn Süleyman Soylu’ya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Sn Hamza Dağ’a, İzmir İl Başkanımız Sn Kerem Ali Sürekli’ye ve İzmir Milletvekillerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi