Sayın;  Cahit KIRAÇ (İzmir Valisi)

        Malumunuz Üzere her hanede bir Reis, her ilçede bir Kaymakam, Her İlde bir Vali, Her Ülkede bir Başkan, Cumhur Başkanı sorumlu olduğu topluluğa liderlik yapar onların dertlerine, sorunlarına çözümler bulur, ıstıraplarını dindirir, aralarında eşitlik sağlar ve tüm bu yaptıklarından dolayı kendileri baba olmasa bile toplum tarafından baba olarak kabul edilir.

        Değerli büyüğümüz, İzmir’ in babası Sayın Valim buradan hareketle, bu mektubu kaleme almayı ve derdimize bir nebze de olsa sizinle paylaşmayı ve haberdar olmadığınız bir konuya çözüm getirmenizin imkânsız olması nedeni ile Tiremizin bir bölümünü ilgilendiren sıkıntılı bir durumu size aktarmayı uygun bulduk. Eğer sürç-ü lisan eylersek şimdiden affola.

        İlçemize bağlı Güneydoğu dağ köylerinin ilçe merkezine uzaklığı ortalama35 Kilometreolup buralardaki 06-14 yaş grubu çocuklar eğitim için İlçe merkezine taşınmaktadır. Oysa diğer bölgelerdeki dağ köylerinin hepsinde birer taşıma merkezi İlköğretim okulu bulunmaktadır ve öğrenci sayıları Güney Doğu Bölgemizdeki dağ köylerindeki mevcuttan daha azdır. 2008 yılından bu yana bu bölgeye bir taşıma merkezi okul yapılması için her platformda mücadelemizi sürdürmekteyiz, çünkü bu bölgedeki minicik çocuklarımız günde 35+35=70 Kilometre sarp dağ yollarını katederek bir harf öğrenmek için şehir merkezine getirilirken, çeşitli tehlikelerle yüz yüze bulunurken, benim ve arkadaşlarımın buna seyirci kalması en azından Tireliler tarafından beklenilemezdi. Bu dört yıllık süreçte rakamsal olarak verileri takip ettik, Projeler hazırladık, Devletin karını göz önünde tutarak maliyet hesapları çıkarttık. Tüm bu yaptıklarımızı da Tire kamu oyu ve yetkililerle bir bir paylaştık. Tire kaymakamı Sayın Hüseyin ERGİ’ ye üç adet, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne en az beş adet proje dosyası, İl MilliEğitim Müdürlüğü Taşımalı Eğitim ve Eğitim öğretim Bölümlerine birer adet proje dosyası sunmamıza rağmen hiçbir çözüm bulunmadığı gibi çözüm için bir adım atılmadığını görmek hatta yönetmelik dışına çıkılarak, 4×3 Eğitim sistemi bahane edilerek taşımalı öğrencilerin tek bir okulda ve şehir merkezine ters istikamette9 kilometredaha uzakta bulunan Toki İlköğretim Okuluna taşınması (tabiri caizse tecrit edilmesi) 35 Kilometrelik yolu 44 Kilometreye günlük ise ortalama 88 Kilometreye hatta bazı köylerimizde 102 Kilometreye çıkartmış olması Tire halkının ıstırap çeken bir bölümü adına bizleri üzmüştür. Çünkü Eğitimde eşitlikten, Eğitim Öğretim İşlerinin önemli işler olduğundan bahseden sayın ilçe yöneticilerinin bu sorunu 2004 yılından beri göz ardı ederek bulundukları bu söylemler abesle iştigalden başka bir şey değildir. Başınızı daha fazla ağrıtmadan konu ile ilgili hazırlamış olduğumuz proje ve süreç dosyasını mektubumuzun ekinde sunmuş bulunmaktayız. gerekli hassasiyeti göstereceğiniz umuduyla saygılarımızı sunarız.

          Hoşça kalın sağlıkta kalın.

 

 

 

                                                                                              Kuvayi Milliye Eğitim-Sen

                                                                                              Yönetim Kurulu Adına

                                                                                              Bölge Temsilcisi Resül KARA