Merhaba değerli okurlar
16-12-2015 Çarşamba günü bir çok  ilköğretim öğrecilerinin ellerinde binbir umut ve emekle,çeşit çeşit paket ve poşetler özenle hazırlanmış ev yapımı ürünleri okullarına adeta yarışırcasına itina ile götürürlerken o heyecana bende tanıklık etmek istedim.
Aklıma çocukluk yıllarımdaki yerli malı haftası canlandı,neyse uzatmak istemiyorum,çocuklar ellerindeki çeşitli ürünlerin,okul yararına kermes için yardımlaşma yaptıklarını,gelirinin okullarının acil ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacağını anlattılar,inanın çok duygulandım,kabaca birazcık hesap ettim,ürünlerinin tamamını satsalar bile ortalama 200-250 tl. cıvarı bir miktar yapıyor,bu para ile ne alınabilirki? tabi burada önemli olan çocukların ve ailelerin özverisi,samimiyeti ve konuya olan sadakatleriydi,içlerinde neredeyse eli boş kimse yoktu.
Ha bu arada öğrencilerin tamamı CAMBAZLI KÖYÜ'NÜN taşımalı sistem ile 2 ayrı okulda öğrenim gören çocuklarıydı.
İş yine döndü dolaştı mecburen siyasete dayandı,bu günlerde malum TBMM'de geçici bütçe görüşmeleri yapılıyor,sizlerinde yakından takip ettiğinizi düşünüyorum.Zira her oy veren ve bu ülkenin vatandaşı olan her birey verdiğimiz vergilerin,nerelerde nasıl harcandığı sorusuna en net cevaplara buradan gayet rahatça ulaşabilir.
Bütçedeki detaylara,harcananlara,hangi dönemde ülke aslında büyümüşmü?gerilemişmi? gibi detaylara girmek istemiyorum,fakat ısrar edenler için İSTANBUL (CHP) MİLLETVEKİLİ Sn.Bihlun TAMAYLIGİL'İN TBMM'deki bütçe görüşmeleri kapsamındaki konuşması ve sonunda hiç bir MİLLETVEKİLİNDEN tepki almaması konunun vahametini ve gerçeğini gözler önüne seriyor.
Şimdide meselenin özü: Peki bu durumda asıl fedakarlık gösteren, vefakarlık gösteren ekonomistler, ustalar kimler?
 ATA'LARIMIZIN konuyu yakından ilgilendiren bir sözü var."Usta terzi az kumaştan bol gömlek diker" Bizim ustalarda top top kumaşlar, en iyi makinalar ve donanım mevcut ama herhalde yer dar geliyor.
Bu durumda usta: emeklerini, masraflarını esirgemeyen Taşımalı sistem ile okumaya çalışan çocuklar ve velilerimi?
Yoksa her imkana sahip olup, vaatlerle siyaset yapanlar mı?.
Aslında zor değil minik öğrencilerin icraatları taklit etmek, hatta onun yerine sn.YETKİLİLERİN sadece birazcık düşünmeleri bile çok şeyi değiştirir.
Sağlıcakla kalınız efendim.