Geçtiğimiz günlerde Anadolu Öğretmen Lisesi'nin bulunduğu yol güzergahında öğrencilerin güvenli geçişi için üst-geçit yapılması noktasında  Eğitim-Sen Tire temsilciliği bir basın açıklaması yapmış ve yaptığı açıklamada yerel yönetimi basiretsizlikle suçlamıştı.

Tire Belediye Basın

Açıklamada Belediye ile Kaymakamlık makamının konu ile ilgili olarak duyarsız kaldığını dile getirmişti. Üst geçit polemiği ile ilgili olarak Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek  konuya açıklık getirdi. O bölgenin Karayolları'nın sorumluluğunda olduğunu dile getiren Başkan Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "O bölgede bulunan yol, Karayolları'nın sorumluluğunda bulunmaktadır. Onların sorumluluğunda olduğu için belediyemizin müdahale şansı yoktur. Konu ile ilgili olarak Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne üstgeçit talebimizi ilettik. Onlar da 2012 programına aldıklarını resmi yazı ile bize bildirdiler. Ama maalesef Eğitim-Sen'e bağlı bazı arkadaşlarımız gazetelere olur olmaz demeçler vererek Tire Belediyesi'ni basiretsizlikle suçlama cesareti gösterebiliyorlar. Onlara sormak lazım acaba siz eğitime yardım noktasında bugüne kadar ne yaptınız? Bu kelimler bir eğitimcinin ağzına yakışmayacak kelimeler. Herkes konuşacağı kelimeyi özenle seçmeli. Ben bu açıklamaları talihsizlik olarak nitelendiriyorum. Bence amaç  burada bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olmalı” dedi.

EĞİTİME DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR

Eğitim alanında göreve geldiklerinden bu yana eğitime destek noktasında hemen hemen ilçedeki bir çok okula yardımcı olduklarını söyleyen Tire belediye Başkanı Tayfur Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü: "Tire'de göreve geldiğimizden bu yana eğitim seferberliği başlattık. Dershaneye gidemeyen öğrencilerimiz için bir ilke imza atarak geçtiğimiz yıllarda e-dershane projesini hayata geçirdik. Fen Lisesi için gece gündüz demeden çalıştık ve ilçemize bir Fen Lisesi kazandırdık. İlçemizde bulunan çoğu okula boya, badana, çevre düzenlemesi, konferans salonları, lojistik destek noktasında elimizden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalıştık ve bundan sonra da gerekli yardımı yapacağız. Bizi basiretsizlikle suçlayanlar bir kez daha düşünmeli" dedi.

Editör: Haber Merkezi