dogal-yasamTire belediyesi dağları delmeye devam ediyor. Başkan Tayfur Çiçek’ in göreve gelmesinin ardından çeşitli doğa harikaları yaratma çabası yeni bir projeyle devam ediyor.

tire.bel.tr

24.000 metrekare daha arazi alan Tire Belediyesi çeşitli ağaçların dikildiği, yolların açıldığı, mesire yeri olarak kullanma amaçlı yerler yapan Tire Belediyesi şimdi ise yürüyüş yolları açarak halkı yeşil bitki örtüsüne teşvik etmeye çalışıyor.

 

ARAPPINARINDAN DEREKAHVE 5 DAKİKA MESAFESİNDE

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek tarafından daha önceki Belediye Başkanlığı döneminde yapılan Derekahve tüm Türkiye de büyük bir üne kavuştu. Şimdi ise açılan yeni yollarla daha büyük bir önem taşıyacak gibi. Tireliler özellikle Hıdrellez zamanında Derekahve’ nin ilerisinde yer alan yeşil vadiyi çok kullanıyor. İzci grupları, dışarıdan gelen dağ sporcuları da bu vadiyi çok kullanıyor. Şimdi ise o yollar düzenlenerek Arappınarı’ na kadar ulaşacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek: ‘’ Mesaimizin büyük bir bölümünü dağlarda geçiriyoruz. İşçilerimiz de büyük bir özveriyle çalışıyor. Yeni yerler alıyoruz. Yeni projeler üretiyoruz. Tire için hep birlikte bir şeyler yapmak istiyoruz.  Ben eminim ki yıllar sonra buralar çok değerlenecek, Türkiye’ nin çeşitli yerlerinden Tire’ yi ziyaret ediyorlar. Yeşil Tire olarak biliniyoruz ama insanlar bu yeşilliği sadece tepelerimizdeki restoranlarımıza çıkarken görüyor. Yapacağımız çalışmalar sonucunda insanlar bu doğal bitki örtüsünü yaşayacak, görecek, çok memnun kalacaklar. Asıl Yeşil Tire’ yi bütün hemşehrilerimize yaşatacağız’’şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi