Tire HayvanTire de geçtiğimiz günlerde akıllara durgunluk verecek bir olay yaşandı.

Tire'de bir çiftlik sahibi, kendi çiftliğinde kendisine ait olduğu öğrenilen köpekleri dövüştürürken aynı zamanda onlara eziyet ettiği iddia edildi.

HABER VİDEOSU ALT KISIMDA

Köpek dövüştürme videosunun da sosyal paylaşım sitesinde paylaşılmasının ardından çiftlik sahibinin yaptığı bu davranış bu kadarına da pes dedirtti.Sosyal Paylaşım sitesindeki video da Köpekleri tekmeleyerek dövüştüren çiftlik sahibi daha sonra onları ayırmak için kafalarına kürekle vuruyor. Videoyu sosyal paylaşım sitesinde gören Tire Hayvan Hakları Derneği ise bu çirkin davranış için harekete geçti.
Sosyal paylaşım sitesinde bulunan videoyu basına dağıtan hayvan severler, savcılığa suç duyurusunda bulundu.Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire hayvan hakları Derneği Başkanı Okan Oytun "Sosyal paylaşım sitesinde izlediğimiz video bizi son derece üzdü.Can taşıyan bu hayvanlar yaşlı amca tarafından dövüştürülmeye çalışılıyor. Buda yetmezmiş gibi dövüşen köpekleri ayırmak için köpeklerin kafalarına kürekle vuruluyor.Bu işin peşini bırakmayacağız savcılığa suç duyurusunda bulunduk"dedi.

 

"BEN KÖPEK DÖVÜŞTÜRMEM"

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan çiftlik sahibi ”Ben hayvan dövüştürmem. Benim yaklaşık 40 adet köpeğim var.gelsinler baksınlar bir tanesinde bir çizik varmı. Ben hayvan üretimi ve yetiştirmesi yapıyorum. O video da elimde bulunan köpeği diğer kardeşinin yanına koyup hangisi boylu diye bakacaktım.Onlarda birden birbirlerine saldırdılar.”dedi.

 

VİDEO: 

Editör: Haber Merkezi