Barış ArasÇizdiği birbirinden yaratıcı grafitiler ile Tire’nin duvarlarına renk katan Barış Aras (21) Nazım Çulcu Parkı’nın duvarını da sanatıyla süsledi.

Ercan ÇELİK / HaberTire

İlk olarak lise çağlarında, okumakta olduğu Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Lisesi’nde öğretmenlerinin de desteğiyle, okul sahnesine grafiti yapan Barış Aras, 2005 yılından bu yana profesyonel olarak grafiti sanatıyla ilgileniyor. Daha önce Tire Dört Eylül Stadyumu’nun batı duvarına da çizim yapan Tireli Barış, şimdilerde de Tire Belediyesi’nin kendisine izin verdiği yerlerde çizimlerini yapmaya devam ediyor.

Son olarak Nazım Çulcu Parkı Kaykay Pistinin duvarlarını belediyenin izniyle süsleyen Tireli genç, duvarlarda hakaret içeren ve görüntü kirliliği yaratan resimler yerine anlamlı ve eğlenceli konuların işlenmesinin gerektiğini belirterek, “Çoğu il ve ilçede bu işi parayla yapıyorlar. Ben ise kendi imkanlarımla, kendi bütçemle, belediyemizin sağladığı alanlarda yapıyorum. Kendi imkanlarımla bir şeyler yapmaya çalıştığım için çizimlerimi çok sık güncelleyemiyorum. Tireli halkımızın ve belediyemizin de desteğiyle Tire’de daha birçok yerde grafiti çizimlerimi uygulamak istiyorum.  ” şeklinde konuştu.

Çizdiği grafitileri gören çevre sakinlerinden olumlu geribildirimler aldığını belirten Barış, “Çizimlerimi gören vatandaşların da olumlu eleştirilerde bulunması beni son derece mutlu ediyor ve bana güç veriyor.” dedi.

Birçok yerde grafiti konulu festivallerin düzenlendiğini dile getiren Barış Aras, Tire’de grafiti sanatına ilgi duyan birçok kişi olduğunu  ve Tire’de de bu tarz etkinliklerin yapılabileceğini belirtti. 

Editör: Haber Merkezi