Facebook Tire‘Facebook’ hesabı ele geçirilen kimi Tireli vatandaşlar dolandırılmaya çalışıldı. Durumu fark eden mağdur Tireli vatandaşlar, konuyu Emniyete taşıdı. Bunun üzerine Tire Emniyeti ‘facebook’ kullanıcısı olan tüm Tireli vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırdı.

Büyük Tire Gazetesi

Kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin, Tireli Facebook kullanıcılarının ‘facebook’ hesaplarını ele geçirerek, arkadaş listelerindeki kişilerden cep telefonu mesajı ile dolandırıcılık yaptıkları öğrenildi. Facebook hesabı ele geçirilen, Tire Belediyesi işçilerinden Tamer Kapuloğlu ramazan bayramının arife günü facebook hesabının başka kişi ya da kişilerce ele geçirildiğini fark ettiğini söyledi. Kapuloğlu’nun akrabaları da kendisine, “Senin facebook hesabından bize yazdılar, telefon numaramızı istediler ve bizden kendisine para göndermemizi söylediler” denilince kapuloğlu Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü bilişim suçları birimine giderek şikâyetçi oldu.
 
“DURUMU EKLİ TÜM ARKADAŞLARIMA BİLDİRDİM”
Facebook dolandırıcısı tarafından mağdur edilen Tamer Kapuloğlu, “Arife günü kardeşimin kızına hesabımı ele geçiren kişi tarafından facebook üzerinden mesaj gelmiş. Durumu bana aktarınca böyle bir şey yapmadığımı söyleyerek facebook hesabımı açmak istedim. Fakat facebook ve hotmail hesabımın şifreleri değiştirilmişti. Geri de alamıyorum şu an. O dakikadan sonra emniyete giderek bilişim suçları birimine şikayetçi oldum. Sonrasında da facebook hesabımda hatırladığım ne kadar arkadaşım varsa hepsine uyarıda bulundum. Ancak ben uyarıda bulununcaya dek bazı arkadaşlarım dolandırılmıştı” şeklinde konuştu. Tirelilerin facebook hesapları üzerinde dolandırıcılık yapmayı sürdüren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler Tamer Kapuloğlu’nun hesaplarını ele geçirdikten sonra, Kapuloğlu’nun arkadaş listesindeki kişilerin hesaplarını da ele geçirmeyi sürdürdü. Tamer Kapuloğlu ile Facebookta arkadaş olan Tireli işadamı Mustafa Çulpan, “Bana Tamer Kapuloğlu’ndan sayfamı beğenir misin diye bir yazı ve bir link geldi. Linki tıkladım. Ve ben bu linke tıklayınca facebook hesabımdan çıkış yapıldı. Tekrar girmeyi denedim ve başarısız oldum” dedi.
 
“ARKADAŞLARINIZIN LİNKİNDEN GELEN BU TÜR İSTEKLERE KANMAYIN”
Çulpan günlerdir arkadaş ve akrabalarının kendisini arayarak, hesabı ele geçiren kişinin geceleri mesaj attığını söylediklerini ifade ederek; “Hesaplarımı ele geçiren kişi akrabalarıma ve arkadaşlarıma geceleri mesaj atarak yolda kaldım zor durumdayım telefon numarana SMS atıyorum o mesajı evet yazarak cevapla diyor. Birkaç kişi bana yardımcı olmak için bu kişi tarafından dolandırılmış. Tamer Kapuloğlu, bugün beni aradı. Mağdur olan arkadaşımız Kapuloğlu, arkadaş listesindeki herkesi arayınca beni de telefonla arayarak, hesaplarının ele geçirildiğini kendisinin ele geçirme işlemlerini yapmadığını söyledi. Bende bugün hemen Tire ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek suç duyurusunda bulundum. Dolandırıcıların bir an önce tespit edilmesini istiyor ve Tireliler’i bu konuda uyarıyorum. Arkadaşınız bile olsa asla bu tür isteklere kanmayın” dedi.Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşların bu tür isteklere itibar etmemeleri ve benzer olaylar ile karşılaştıklarında emniyete gelerek şikayetçi olmaları istendi.
Editör: Haber Merkezi