akgenclerBilindiği üzere 30 Eylül Pazar günü AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi geçekleştirildi. AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu ve ekibi bu kongreye 4 gün öncesinden Tire ile ilgili hizmet dosyalarıyla gitmişti. AK Parti İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları üyeleri de yaklaşık 40 kişilik bir grupla katıldılar.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi, yoğun katılım ve ilgiyle hafta sonu gerçekleşti. Başbakan Erdoğan’ın Ankara Arena’ya gelmesi ile coşkunun zirve yaptığı kongrede; Erdoğan, kürsüye gelerek, Sezai Karakoç’un ‘Ey Sevgili’ isimli şiiriyle başlayan ve sonrasında etkili bir şekilde süren konuşmasını gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan konuşmasının giriş bölümünde şunları söyledi: “Bu salonda Türkiye var, bu salonun dışında Türkiye var. 7 coğrafi bölgesiyle, 81 vilayetiyle, tüm renkleriyle, tüm çiçekleriyle bu salonda 75 milyon var. Bu salonda Ortadoğu var, Balkanlar var, Kuzey Afrika var, Kafkasya var, Avrupa var, Asya, Afrika var. Bu salonda kardeşlik var, dostluk var, muhabbet var. Türkiye'nin, dünyanın kalbi bugün bu genel kurulda atıyor. Bugün insanlığın kalbi bu salonda atıyor. İşte ben bu salondan Türkiye'yi selamlıyorum."

 

TİRE’DEN YOĞUN KATILIM OLDU

Tireden de yoğun katılım karşısında memnuniyetini dile getiren AK Parti Tire Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül, “AK Parti 4.Olağan Kongremizi sadece Türkiye değil tüm dünya yakın takip etti.Başbakanımızın tüm dünyaya verdiği çok önemli ve duygu yüklü mesajlar vardı. AK Parti bu kongrede, ‘Büyük millet, büyük güç’ sloganıyla bir kez daha dünya sahnesinde önemli bir aktör ve lider ülke olduğunu ilan etti. Türkiye ilk defa AK Partiyle yıllar sonrasının hedeflerini koyabilen bir ülke oldu.AK Parti olarak ülkemize milletimize hizmet etmekten bir adım geri durmayacak,Başbakanımızın gösterdiği hedeflere odaklanacağız.” dedi.

Efdal Gül, Ankara izlenimleri ile ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir Milletvekilleriyle de sohbet etme imkanı bulan Tireli gençler, milletvekillerine başarı sözü verdi. Salon erken saatlerde partililer tarafından dolarken, salona giremeyenler de salon dışarda kurulan dev ekranlardan salonu izleyebiliyor. Sahne kenarındaki ekranlardan Erdoğan'ın, ilk olarak Siirt Milletvekili seçilmesi ve TBMM Genel Kurulu'nda yemin etmesi yansıtıldı. Başbakanımızın değişik tarihlerdeki konuşmaları ve AK Parti’nin icraatları da alkışlarla izlendi. Başbakanımızın gençliğe verdiği önem konuşmasında bir kez daha gösterdi. Bu konuşma biz gençleri bir kez daha gururlandırdı. Kongremize çok sayılı davetli vardı. Tüm davetlilere tek tek söz verildi. Türkiye’nin son 10 yılda Dünya üzerindeki önemini davetli dünya liderleri de dile getirdi. Kongre sonrası, Tireli AK gençler Ankara’da Anıtkabir ziyaretinde bulundular.”

 

Editör: Haber Merkezi