Mehmet Oralİlçeye bağlı Başköy’de meydana gelen tüyler ürpertici olayda 51 yaşındaki Mehmet Oral adlı çiftçi kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tüfekle vurulduktan sonra üzerine benzin dökülüp yakıldı.

Fatih ŞAŞMAZ / Tire İHA

Hunharca katledilen talihsiz çiftçinin cansız bedeni olaydan 3 gün sonra dere yatağında köylüler tarafından bulundu.

Tire’de, tüyler ürpertici bir cinayet işlendi. İlçeye yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunan Başköy’de meydana gelen olayda, Salı gününden buyana kayıp olduğu öne sürülen evli ve 2 çocuk sahibi 51 yaşındaki Mehmet Oral adlı çiftçi, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tüfekle vurulduktan sonra üzerine benzin dökülerek yakıldı. Hunharca katledilip, öldürülen talihsiz çiftçinin cesedi, olaydan 3 gün sonra Gelinyaylası mevkiinde dere yatağına atılmış bir şekilde köylüler tarafından bulundu. Tanınamaz hale gelen Mehmet Oral’ı, oğulları ayakkabılarından teşhis etti. Jandarma ekipleri tarafından olay yerinde yapılan incelemenin ardından cinayete kurban gittiği sanılan Oral’ın cansız bedeni ilk önce Tire Devlet Hastanesi’ne, ardından da otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
 

CESEDİ SAKLAMIŞLAR

İddiaya göre, geçtiğimiz Salı günü ilçe pazarına gelen Mehmet Oral, alışverişini tamamladıktan sonra, akşam saatlerinde Başköy’e dönmek üzere Tire’den ayrıldı. Bir süre sonra, yörede, Bölcelik diye anılan bölgede minibüsten inen talihsiz adamdan ise bir daha haber alınamadı. Baba Oral’ın, araçtan indikten  bir süre sonra karşılaştığı kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ilk önce tüfekle yakın mesafeden vurulduğu, ardından da üzerine benzin dökülüp yakıldığı bildirildi. Başköy sakinleri ise kanlarını donduran cinayetle şaşkına döndüklerini belirterek, “Mehmet Oral’ı öldürenler, onun üzerine benzin döküp yakmak isterken, arazideki çalıları da tutuşturmuş. Ancak, olay yeri belli olmasın diye çıkan yangını aceleyle büyümeden söndürmüşler. Cesedi ise hemen bulunmasın diye saklamaya çalışmışlar. Bunu yapanlar insan olamaz” şeklinde konuştular. Tire Jandarması olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Editör: Haber Merkezi