Orman ÜrünleriTire Orman İşletme Şefliği’ne bağlı hasılat planı yapılmış türlerden defne yaprağı,kekik ve mersin ürünleri satışları yapılmaya başladı.

Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

2009 yılında yapılan Tire Orman İşletme Şefliği amenajman hasılat planı yapılan defne yaprağı, mersin, kekik ve sıklamen satışları yapılmakta.Tapulu araziler dışında kalan orman olarak görülen yerlerde toplanılacak talih ürünler için her sene başında düzenlenen kilogram üzerinden muhammel bedel yatırılarak ticareti yapılacağı ve bu yıl yapılan satışlarda yaklaşık olarak 68 ton defne yaprağı satışı 57 ton da kekik satışı yapıldığı alınan bilgiler arasında.

Tire’de Odun dışı orman ürünleri satışı yapılacak köyler ise şu şekilde; Sarılar,Yenişehir,Eğridere,Osmancık,Dallık,Peşrefli,B.kemerdere,K.kemerdere,Akyurt,K.Kömürcü,Çobanköy,Çinyeri,Işıklı,Boynuyoğun Köyü.

 

SATIŞ İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Tire Orman İşletme Şefi Uğur Güler konuyla ilgili verdiği bilgide ‘’Sayılı olan bu köylerde bu yıl odun dışı orman ürünleri satışlarında vatandaşlarımız Tire Orman İşletme Şefliği’ne başvuruda bulunarak satış yaptırmak istediği ürünü belirledikten sonra kilogram üzerinden yapacak olduğu satışı belirleyecektir. Daha sonra kilogram üzerinden belirlemiş olduğu miktarı satış üzerine satış makbuzu alacaktır.Geri kalan kısımda ise yapacak olduğu nakliye için Tire Orman İşletme Şefliği olarak nakliye fişi kesiyoruz.‘’ dedi.

 

Editör: Haber Merkezi