Tire Dağcılık Kulübü TİREDAK üyeleri, Cumartesi ve Pazar Günü Likya Yolu’ndaydı. 23 kişiden oluşan ekip Likya Yolu’nun birinci ve ikinci etabını yürüdü. Kulüp üyeleri, büyük bir keyifle tamamlanan doğa yürüyüşünün ardından ilçeye döndü. Programla ilgili yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi;

“Muğla - Fethiye Ölüdeniz’den başlayarak Antalya'nın köylerine kadar uzanan Likya Yolu, dünyanın en önemli 10 yürüyüş yolundan biri olarak gösterilmektedir. Yeşil ve Mavinin kucaklaştığı rüya gibi bir manzaranın tadını çıkarmak, unutulmaz anılar yaşamak ve muhteşem kareler yakalayıp anı ölümsüzleştirmek için harika bir yerdir Likya Yolu.   

Likya Yolu parkurlarının bulunduğu hemen hemen her noktasından tarih fışkırmaktadır Likya Yolu’nun dillere destan Gelidonya feneri manzarası 2007 yılında Türkiye'de en iyi manzarası seçilmeye değer gösterilmiştir. Tarihte Likya’nın Roma İmparatorluğu’na ait bir eyalet olduğu tarihin babası olan Herodot tarafından öğreniyoruz. Kökenlerinin Girit olduğu ve farklı törelere sahip bulundukları babaları yerine soyadlarını anneden aldıkları ve yine Tarihte ilk demokratik Birliği Lidyalı'ların kurduğu yazmaktadır. TİREDAK olarak bu tarihi yolun 1. Ve 2.etabını Fethiye - Ovacık-Ölüdeniz-Faralya-Kabak koyuna kadar uzanan bölümünü yürümenin güzelliğini yaşadık.”

Editör: Haber Merkezi