Müftülük RamazanYaz mevsiminin kavurucu sıcaklarını, serinletmesini temenni ettiğimiz Ramazan ayını yarından itibaren idrak etmeye başlıyoruz. Oruç ibadetinin ifa edileceği bu aya özel bir diğer ibadette iftar sonrası kılınan teravih namazlarıdır.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Maneviyatın üst seviyede olduğu, ibadetlerle geçen bu ayda camilerin ve din görevlilerinin de tam anlamıyla bu aya hazır olmaları için öncesinden başlattıkları hazırlıkları bitirdiklerini ifade eden Tire Müftüsü Salih Sağlam, “İlçemizdeki tüm camilerimiz ve din görevlilerimizle Ramazan ayını idrak etmeye hazırız” dedi.



DÖRT CAMİİDE ‘HATİMLİ TERAVİH’ KILDIRILACAK

İlçede Ramazan ayına özel programları anlatan Sağlam, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, bu yıl ki Ramazan ayının temasını ‘selamlaşma’ olarak belirledi. Camilerde verilecek vaazlarda bu konu üzerine konuşulacak. Selamlaşmanın insanları yakınlaştıran, dostlukları, komşulukları ve akrabalıkları pekiştiren bir unsur olduğu anlatılacak. Tire Müftülüğü olarak Ramazan boyunca Paşa, Gucur, Yahşibey camileri ile Kirazoğlu mescidinde hatimli teravih namazları kıldırılacak. Bunun dışında bütün camilerimizde sabah ve ikindi namaz vakitlerinde mukabeleler okunacak. Ayrıca müftülüğümüz çalışanı hafız imamı hatipler, Merkez Yeni Camide, merkezi sistemle hatim okuyacak.” Şeklinde konuştu.



“RAMAZANDA VATANDAŞLARIMIZIN İBN-İ MELEK CAMİİNE YARDIMINI BEKLİYORUZ”

Sağlam ayrıca, Turgut Özal Bulvarı’nda yapımı devam eden ve bittiğinde Tire’nin en büyük camisi olacak olan İbn-i Melek Camiinin yapımının devam ettiğinin, cami ihtiyacını üst düzeyde olduğu ilçenin bu bölgesine bir an önce bu güzel ve görkemli camiyi kazandırmak adına çalıştıklarını ifade eden Müftü Sağlam, Ramazan ayının yüce maneviyatını yaşanacağı şu günlerde herkesi kendi imkanlarıncaİbn-i Melek Camiinin yapımına destek olmaya ve hayra girmeye çağırdı.

Editör: Haber Merkezi