HayvanseverTire de hayvanların koruma bilincinin yaygınlaşması, doğayla ilgili sorunlara kamuoyunun dikkatinin çekilmesi, hayvanların korunmaları ve zaruri ihtiyaçlarını sağlamak, doğal yaşam ortamlarının arttırılması amacıyla Okan Oytun ve bir grup Tireli girişimci tarafından kurulan Tire Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği ilçe de güzel işlere imza atıyor.

Ercan ÇELİK / HaberTire

Kimsesiz sokak köpeklerine imkanları ölçüsünde sahip çıkmaya çalışan dernek bu tarz sokakta yaşayan hayvanların ilaç aşı mama gibi ihtiyaçlarını da karşılıyor.Yaz aylarının mevsim normallerinin üzerinde gitmesi nedeni ile Dernek Tire belediyesinin de desteği ile İlçe de çeşitli noktalara bilboardlar asarak vatandaşların dikkatini sokaklarda başı boş gezen ve su yada yiyecek bulamayan hayvanlar'a çekti. "Evinizin önüne bir kap su bir kap yemek bırakın!" diyen dernek yetkilileri Tirelilerin bu konuya hassasiyet göstermelerini istedi.

Tire Haykorder başkanı Okan Oytun konu ile ilgili olarak şunları söyledi." Sokaklarımızda gün geçtikçe kontrolsüz üreyen sahipsiz hayvanlarımız ne bizim ne de belediyenin problemi. Sahipsiz hayvanlarımız hepimiz sorunudur. Ayrıca tüm aşıları yapılmış ve kısırlaştırılmış (küpesi bulunan canlar kesinlikle saldırma ve ısırma gibi içgüdüsel huyları kaybederler) kimseye zarar vermeden mahallelerimizde yaşayan sahipsiz hayvanlarımızı; evlerimizde oluşan yemek artıkları ile besleyebiliriz… Bize ulaşmak isteyen arkadaşlarımız, büyüklerimiz ve kardeşlerimiz derneğimize istedikleri zaman gelebilir veya telefonla bize ulaşabilirler. Derneğimiz hafta boyunca her gün açıktır. Ekmek, süt, makarna, yaş ve kuru mama getirerek sahipsiz hayvanlarımızın beslenmesinde sizinde katkınız olsun. Sahipsiz hayvanlarımızın daha sağlıklı ve daha rahat yaşayabilmesi için Derneğimizde bulunan sahipsiz hayvanlarımızdan da sahiplenebilirsiniz.Ancak sizlerden dernek olarak ricamız; şu sıcak günlerde evinizin kapısının önüne bir kap su bir kap yiyecek bırakmanızdır" dedi.

Editör: Haber Merkezi