tire-yeni-emniyetYıllardır yapımı beklenen ve projesi iki yıl öncesinden hazırlanan Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binasının yapımına nihayetinden başlanıldı.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

İzmir’in güzide ilçelerinden biri olan şirin kentimiz Tire’nin asayişinden sorumlu olan Tire Emniyet Müdürlüğü, yıllar önce depreme dayanıksız diye eski hizmet binasını boşaltarak, geçici olarak Tariş depolarının yanında fiziki şartları çok kötü olan binada hizmetlerini sürdürmeye başlamıştı.

Emniyet teşkilatı, geçici olarak taşınılan hizmet binasında planlanandan daha uzun süre kaldı. Yetersiz koşullarda hizmet vermeye çalışan Tire polisinin içinde olduğu durum, ilçe yöneticilerinden oluşan heyetlerle Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili makamlarda dile getirildi ve olumlu karşılık gördü.

Ankara’da bürokratlardan olumlu yanıt alan ve yeni bir emniyet müdürlüğü binası yapımı için ödenek sözü alan Tire heyeti ilçeye müjdeli  haberlerle geldi. Daha sonra yeni binanın projesinin hazırlanması tamamlandı. İhalenin yapılması ve inşaatın yapımı için takvimin işlemeye başlamasını beklemeye başlayan Tire Emniyeti çalışanları, yaklaşık 2 yıl kadar, bürokratik sürecin geç işlemesi sebebiyle beklemek zorunda kaldı.

 Nihayetinde ihalenin yapılması ve gerekli protokollerin imzalanması sonrasında, geçtiğimiz günlerde binanın yapılacağı eski SSK veya çocuk hastanesi arkasındaki araziye, ilk kepçe vuruldu ve temel çukuru kazıldı.

 

“10 ŞİDDETİNDE DEPREME DAYANIKLI OLACAK”

Hakyürek İnşaat ve Balaban İnşaat iş ortaklığının kazandığı yeni emniyet binası yapımı ihalesinin bedeli 2 milyon 978 bin lira olacak. Resmi yapım süresinin 3 yıl olduğunu ifade eden Hakyürek İnşaat firması sahibi Hakan Yürek, “İnşaatın bitiş süresi ödeneğin akışına, yani gelen paraya bağlıdır. Eğer para akışı istenilen şekilde olursa binayı 1 yılda da bitiririz. Fakat resmi olarak anlaşmamız 3 yıldır.” dedi. Yapılacak olan binanın 10 şiddetinde depreme dayanıklı olacağını ifade eden Hakan Yürek, “Beş katlı olacak hizmet binasının son katı lojman olacak. AB kriterlerine göre yapılacak bina 800 metrekare zemin üzerine yükselecek.” diye sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi