tire-karpuzTire Belediyesi  bölgede bazı art niyetli kişilerin kanalizasyon suları ile tarımsal sulama yapması nedeni ile harekete geçerek kendi bünyesinde yetiştirdiği karpuzları ilçe genelinde dağıtıyor.

Tire Belediye Basın

10 kişilik bir ekip kuran Tire Belediyesi ilçe de kapı kapı dolaşarak karpuz dağıtıyor. Tire Belediyesi park ve bahçe ekiplerinin yetiştirdiği karpuzlar, belirli periyotlar halinde dağıtılacak. Sezon boyunca toplamda 10 tonun üzerinde karpuz dağıtılacak. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek " Maalesef Küçük Menderes Havzası genelinde  bir takım art niyetli insanların kanalizasyon suları ile tarımsal sulama yaptığına şahit olduk. Halkın sağlığını tehdit edercesine göz göre göre yapılan bu uygulama bizi son derece üzdü. Bizler de bu konuya dikkat çekerek vatandaşlarımıza temiz su ile sulanmış karpuz  yedirelim istedik. Peşrefli altındaki su depomuzun bulunduğu alana kendi bahçıvanlarımız tarafından karpuz diktik. Yaklaşık 10 ton karpuzu yine kendi personelimiz kapı kapı dolaşarak ailelere dağıtıyor" dedi.


SEYYAR KARPUZCULARA DİKKAT
Özellikle Ödemiş' ten korsan olarak ilçeye giren ve karpuz satışı yapan şahıslara dikkat çeken Başkan Çiçek, “Nerede, nasıl ne şekilde sulandığı belli olmayan bu tarz ürünleri alırken dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü. İlçe genelinde mahalle aralarında seyyar karpuz satışını bu nedenle yasakladık. Korsan karpuzcular  ilçeye kontrolsüz giriş yaparak vatandaşlarımızın sağlığını tehdit ediyor. Herşeyi belli olan karpuzları satan esnafımıza da  zaten ilçe de karpuz sergisi açmalarına izin verdik.Zabıta Müdürlüğümüz bu konuda denetimlerine devam ediyor. Halkımızın sağlığı bizim için çok önemli" dedi.

Editör: Haber Merkezi