Yeni hizmet binasına taşınma telaşı içerisinde olan Tire Adliyesi, yapılan yeni atamalarla, daha da güçlenerek, artan adli iş yükü ile daha kolay mücadele etme şansı elde etti.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Tire’ye son yıllarda kazandırılan en önemli eserlerden biri olan ve eski adıyla İtfaiye Meydanı’nın olduğu bölgelerdeki kentsel ve ekonomik yaşamı hareketlendirmesi beklenen Tire Adliye Sarayı binası yakında hizmete girecek. Taşınma telaşı içerisinde olan Tire Adliyesi personeli, taşınma öncesinde yapılan yeni savcı ve hakim atamaları ile ikinci bir mutluluk ve rahatlama hissi yaşadı. Yıllar geçtikçe büyüyen ve bununla orantılı olarak adli vakalarda da artış yaşayan Tire’de, Adliye hizmetleri; gerek fiziki yetersizlik, gerekse personel yetersizliği sebepleri ile sıkıntılı zamanlardan geçti. Yeni adliye sarayına taşınma arifesinde bir süredir vekaleten yürütülen başsavcılık makamına yapılan atama ve dört hakim kadrosu atamaları Tire Adliyesi kadrosunu daha da güçlendirdi.
 
ATANAN İSİMLER VE GÖREVLERİ ŞÖYLE
Tire Başsavcılığı makamına, komşu ilçe Selçuk’ta savcılık görevi yapan Hüseyin Yayla atandı. Sevilay Karagöz, Sulh Hukuk Hakimi olarak atandı. Tire, Karagöz’ün ilk görev yeri. Maide Koçan, Trabzon’un Çalpazarı ilçesinden, kentimize Asliye Hukuk Hakimi olarak atandı. Akif Yıldırım, Ordu’nun Korgun ilçesinden Tire’ye Asliye Hukuk Hakimi olarak atandı. Ramazan Saluk, ilk görev yeri olan Tire’ye hakim kadrosuyla atandı. Saluk’un alanının şuanda belli olmadığı ve kısa süre içerisinde belirleneceği ifade edildi.
 
“TİRE BİLDİĞİMİZ VE SEVDİĞİMİZ BİR KENT”
Komşu ilçe Selçuk’ta cumhuriyet savcılığı görevindeyken, terfi alarak ataması Tire’ye başsavcı şeklinde yapılan Hüseyin Yayla, Tire’ye önceden geldiklerini ve gezdiklerini belirterek, “Tire bildiğimiz ve gördüğümüz bir yerdi. Tire’ye isteyerek geldik. Atamamızı buraya istedik. Burası asayiş olayları açısından çok sıkıntılı olmayan bir şehir. Tire tarihi bir kent. Kent kültürü oluşmuş bir yerleşim yeri. Eğitim ve sağlık açısından daha iyi şartlara sahip bir ilçe. Burada olmaktan ve görev yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.” dedi. 1973 Konya Yunak doğumlu olan Hüseyin Yayla, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 1996 yılında okuldan mezun olan Yayla, sırasıyla Denizli’nin Kale ilçesinde, Afyon’un Bolvdin ilçesinde, İzmir’in Selçuk ilçesinde görev yapmış. Evli ve 3 çocuk babası olan Yayla’nın eşi de avukatlık yapmakta.
Editör: Haber Merkezi