İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Tire İl Genel Meclisi Üyeleri Fikret Bük ve Hüseyin Güngör ile birlikte köyleri dolaşarak muhtar ve köylülerle sohbet etti.

haberler.com

Özellikle alt yapı sorunlarının bitirilmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirten Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, alt yapısı biten köylerin Türkiye'de ilk defa üretim yollarına da el attıklarını belirterek, yine ilki başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

 

KISITLI BÜTÇE DOĞRU KULLANILIYOR

Meclis Başkanı Serdar Değirmenci ve beraberindekiler Tire'nin Köylerine yaptıkları ziyaretlerde yapılan yatırımları yerinde görme fırsatı da buldu. Muhtarlar ve köylülerle sohbet eden heyet, sorunları tespit edip, bir an önce çözüme kavuşması için çalışacaklarını belirtti.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, kısıtlı olan bütçeyi üstün bir gayretle kullandıklarını, öncelik sırasına göre köylerdeki bütün eksiliklerin giderilmesi için çalıştıklarını söyledi. Başkan Değirmenci, İzmir'in 30 ilçesinin, 597 köyünün olduğuna işaret ederek, "2012 yılı bütçemiz yaklaşık olarak 182 milyon lira. Bu bütçeyle ilimizin sağlık, eğitim, spor, kültür, çevre yatırımlarını yapıyoruz. Öte yandan köylerimizin eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Az olan bütçemizi en iyi şekilde kullanarak öncelik sırasına göre köylerimize hizmet götürüyoruz" dedi.

 

KENTTE OLAN KÖYDE DE OLACAK

İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, "Bu kısıtlı bütçeye rağmen, her yıl olduğu gibi bütçemizin ağırlığını kırsal kesime aktarmaya çalışıyoruz. Köylerimizin alt yapı, parke taşı döşeme işi, kanalizasyon, içme suyu gibi ihtiyaçlarını öncelikli sorunlar olarak tespit edip, bir an önce bitirilmesi için uğraş veriyoruz. Köylerde yaşayan vatandaşlarımız kentteki rahatlıklara kavuşuyorlar. Kentte olan köylerimizde de olacak" dedi.

 

YENİ YOLLAR AÇIYORUZ

182 milyon lira olan İl Özel İdaresi bütçesinde 2012 yılı için 64 köyü olan Tire'ye 1 milyon 845 bin lira ödenek ayırdıkları, şu ana kadar bu paranın 1 milyon 830 bin lirasının kullanıldığını hatırlatan Değirmenci, "Tire için ayırdığımız ödenek bitmek üzere. Bu da demek oluyor ki yatırımlarımız büyük bir hızla hayata geçiyor. Tire'de bulunan birçok köyün acil sorunlarını giderdik. Bundan sonra yapacaklarımız köylerimizin daha rahat yaşanır alanlar olması için çalışmak" dedi.

Köy yollarının bir çoğunun zaman içinde asfalt kaplanarak bakımlarının da yapıldığını söyleyen İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, "Kırsal kesime bu yıl rekor bir bütçe ayırdık. Kırsal kesime ayırdığımız yaklaşık 74 milyon liralık bütçe ile 104 km köy yol tesviyesi, 112 km onarım, 201 km stabilize yol yapıp, köy ulaşımlarını rahatlatmaya çalışıyoruz" dedi.

 

TÜRKİYE'DE İLK DEFA ÜRETİM YOLLARI YAPMAYA BAŞLADIK

Başkan Değirmenci, "Yine Türkiye'de ilk defa İzmir İl Genel Meclisinin aldığı karar doğrultusunda köylerimizin üretim yollarının yapımına başladık. Bundan sonra üretici köylülerimiz ürünlerini bağlarından, bahçelerinden daha kolay ve daha sağlıklı toplayarak, pazara daha kaliteli ürünler götürecekler. Tire ilçemizde yaklaşık 3600 m yol üretim yolu yapımına başladık. En kısa sürede bitirerek kullanıma açacağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi