Sen “Ne Mutlu Türküm Diyene” dersen o da “Ne Mutlu Kürdüm Diyene” der. “Kimse bizim karşımıza Türklükle çıkmasın. Milliyetçiliği ayaklar altına alıyoruz.”
“% 50’yi evinde zor tutuyorum”(Taksim Gezi Parkı olayları sonrası)
Oslo Mutabakatı / Dolmabahçe görüşmeleri.
“Hükümet, büyük riskler alarak, büyük bir cesaret ve kararlılıkla taşın altına elini, yüreğini, gövdesini, her şeyini koymuş durumda. Yeter ki akan kan dursun, analar ağlamasın, gözyaşı dinsin diye çaba ortaya konuyor.”(Yalçın Akdoğan-08.02.2015)
"El Nusra IŞİD'e karşı savaşıyor, ona niye kötü diyorsunuz?" “Kendisine kefilim, babam gibi güvenirim, ona kendime inandığım gibi inanıyorum.”(Birleşmiş Milletlerce tüm dünyada terörist ilan edilen ve aranan El Kadı hakkında)  
“PKK ve IŞİD terör örgütü değildir.”(Orhan Miroğlu-AKP milletvekili) 
“Cumhurbaşkanı olarak Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye bağlı kalacağıma, üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için tüm gücümle çalışacağıma, büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”(cumhurbaşkanlığı yemini)
“Seni başkan yaptırmayacağız”(Selahattin Demirtaş)
 “400 vekil istiyorum.”(7 Haziran seçimleri öncesi)
"Selahattin Demirtaş'ın 'Seni başkan yaptırmayacağız' sözü çözüm sürecinde gerilimi başlattı"(Yalçın Akdoğan-28 Temmuz 2015)
Dağlıca’da 16 şehit.
“Eğer 400 milletvekilini alabilecek veya bir Anayasa'yı inşa edecek sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı, durum bugün çok daha farklı olurdu." 
“Bundan sonra çözüm süreci buzdolabına kaldırılmıştır.”(Tayyip Erdoğan-11 Ağustos.2015)
“Çözüm sürecinde PKK dağdan şehre indi, hükümet göz yumdu”Burhan Kuzu)
“O şehitlerimizden Allah razı olsun, şehitlerimiz bize büyük bir emanet bıraktı.” (AKP İzmir il başkanı-1 Kasım seçimi sonrası)
“Üzerinde silah olan PKK'lı teröristler karakolun önünden geçiyorlar, onlara el sallıyorlardı. Asker de onlara hiçbir şey yapmıyordu.”(Bülent Arınç 02 Ağustos 2015)
Paralel yapı, casusluk.
“Siz bu insanları niye takip etmediniz. İstihbaratınız çalışmıyor mu? Biz siyasiler ülkede işlenen cinayetlerden sorumluyuz”(Ocak 2015-Paris Katliamı’nda Cumhurbaşkanı Hollande’a) 
Ankara’da “Emek, barış, demokrasi” mitinginde patlama: 95 ölü(!)
Muhtarlarla toplantı, kaymakamlarla toplantı.
7 Hazirandan bu yana sivil ve güvenlik görevlisi bine yakın şehit.
Şehitler ölmez vatan bölünmez
“İster kabul edilsin ister edilmesin, Türkiye’nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir” 
“O gazeteci yaptığının bedelini ödeyecek”
 “AYM kararına da tahliyeye de saygı duymuyorum, tanımıyorum.” (Tayyip Erdoğan)
“Anayasa Mahkemesi kalksın”(AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk)
“Mahkemeye de kararına da saygı duymuyorum. Siz paralelci misiniz?"(cumhurbaşkanının sözlerinden güç alan, çete kurmaktan yargılanan sanıklar, mahkeme heyetinin yüzüne bakarak)
“Eğer bugün Suriye’de rejim ülkenin tüm topraklarını kontrol edemiyorsa Türkiye’nin ve diğer bazı devletlerin desteği sayesindedir.”(Ahmet Davutoğlu)
“Dış politikadaki başarısızlığımızın nedeni muhalefetin bize yardımcı olmamasıdır.”(!)(Sanki muhalefetin uyarılarına çok kulak astınız.) 
SONUÇ: Siz cumhurbaşkanına hakaret edene sokağa ve meydanlara girmeme cezası vermeye, basına, internete sansür koymaya, başkanlık turlarına. “330’u nasıl bulurum?”a devam edin. Ülke dokuz ayda enkaza dönmüş, önemli değil. Kızılay’da patlamada şimdilik 37 ölü(!) Terörün bu denli azmasında yanlış dış politikanızın, her şeyi tek kişinin bilmesinin, hırsın, beceriksizliğin, verilen tavizlerin payı var. Sen 6 yıl yat, bir şey yapma, besle, büyüt, şimdi aldatıldık de, suçu başkasına at. Suriye güçlü olsa IŞİD, YPG, PKK bu denli güçlenir miydi? Siz değil miydiniz El Kadı’ya kefil olan, Salih Müslim’i Ankara’ya davet edip kırmızı halılarla karşılayan, teröre örgütlerine silah gönderen? Rüzgâr ektiniz, fırtına biçiyorsunuz. Olan halkımıza, askerimize, polisimize oluyor. Hâlâ ille de başkanlık denilecek mi, merak ediyorum? Nasıl olsa ülke büyük bir istikrar içinde. uyumaya ve uyutulmaya devam. 
Son olarak “90 yıllık enkazı kaldırdık” diyen Emine Hanım tepkiler çoğalınca "60 ve 80 darbesi Türkiye tarihinin enkazlarıdır, demek istedim" demiş. 2016-1960=56… Emine Hanım ya matematik bilmiyorsun veya aklımızla dalga geçiyorsun. Sen o savunmanı % 49,5’a yutturursun, bize değil.
Terörde ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine sabır diliyorum. Saygılarımla hoşça kalın.