Geçtiğimiz hafta başlanan, depreme dayanaksız binaların kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılıp yerine yenilerinin yapılmasını amaçlayan "Kentsel Dönüşüm Projesi"nde, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince birçok ilde daha önce belirlenen yapılara ilk kazmanın vurulmasının ardından Tire’de konuyla ilgili olarak belirsizlik halen sürüyor.

 

Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

 

Saadet Partisi İlçe Teşkilat Başkanı Sadrettin Yakuter, Tire’de de hak sahipleri ile görüşmelerine başlanılan “Kentsel Dönüşüm Projesi” hakkında yaptığı açıklamada, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin rantsal dönüşüm projesine dönüşmemesinin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Yakuter, “Proje hakkında insanların özellikle de roman vatandaşların bilgileri çok az. Vatandaşlarımız projenin tüm detayları ile bilgilendirilmeli. Bu onların en doğal hakları. Endişe ettikleri tek bir nokta kalmamalı” dedi.

Tire’de görüşmelere başlanıldığı 25 Eylül’den bu yana imza atanların sayısının az olmasına da değinen Yakuter; “İmza atan gönüllü sayısının yüzdelik oranı çok önemli. Zira yüzde 70 gibi bir çoğunluk lazım projenin hemen başlayabilmesi için” dedi.

Hazırlanan projelerin insana değil konuta yönelik proje olduğunu vurgulayan Saadet Partisi İlçe Teşkilat Başkanı Sadrettin Yakuter; “Toprağa ayak basmaya alışmış bu insanlara daha uygun bir proje üretilmelidir. Proje tamamıyla insana değil konuta yönelik bir projedir. Öte yandan projedeki bir diğer önemli ayrıntı da, ana payı büyük olan vatandaşlara daha sağlıklı ve daha büyük konutlar verilmesinin gerekliliğidir. Eğer bu konular aydınlanırsa ve vatandaşa ikna edilirse daha iyi olacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi