Ortadoğuda neler oluyor?değerli okurlar artık dilim varmıyor, hergün suriyede Esed karşıtı müslümanların katledilişine sadece seyirci kalmaktan inanıyorum ki yek vücut hicap eder duruma geldik.

Bir de yetmiyormuş gibi MYANMAR (Arakan)da ki müslümanların katledilişi üstüne tuz biber oldu. Peki neydi o bölgedeki müslümanların suçu? Yaşlı, kadın hatta çocukları bile gözlerini kıpmadan yok etmek neyin nesiydi? Bir de sözüm ona mübarek RAMAZAN ayında. Bu nasıl müslümanlıktır? Yıllardır Rusya Afganistan’a, Çeçenistan’a kan kusturdu; keza İsrail ve Amerika aynı zulmü yaptılar. Şimdi ise Çin’in kuzey batısında aynı oyunun farklı oyuncuları, bir avuç budist, 354 yıl müslüman olarak bağımsız yaşayan bu topluluk ne acıdır ki birlik ve beraberliğini kaybettiğinden kamplarda azınlık muamelesi ile başbaşa kalmış, dahada traji komiği Arakan İngilizlerin işgali altında yetmiş yıl kalmış, ancak daha sonra o bölgeyi terk ettikten sonra Pakistanlı,Afganistanlı, Filistinli müslümanlar ortada kalakalmış. Sonuç görüldüğü gibi, böl parçala yönet. Tipik İngiliz taktiği.

 Geçtiğimiz günlerde malumunuz dünyadaki  din temsilcileri topkapı sarayında iftarda buluştular. Geldiği gibi geçti sadece, camilerimizde üç kuruş maddi yardımdan öte bir şey yapılmadı.

Gelelim Suriye’ye (ortadoğu) neredeyse tamamı müslüman, israil hariç,onunda kudüs tarafı bilindiği üzere müslüman.
SURİYE’nin Resmi dini olmamakla birlikte %74 müslüman,%11nusayri,(yani hz.ALİ’nin ilah olduğuna inanan kesim)Lazkiye bölgesinde ise %3 dürzi,%0.8 ismaili,%10 hıristiyan mensubu halk topluluğu bulunmaktadır.

 Fakat ne hikmetse sorun sadece aynı dinin mensupları arasında gidip gidip geliyor,örneğin hiç hıristiyanların birlik ve beraberliğinin bozulduğunu duymadım,hatta hep oyun kurucu pozisyonunda kaldılar. Yahudilerin hiç birbirlerine düştüğünü okumadım. Malum bölgede petrol var, maden var, fakat dünyaya sirayet eden iç gavga yine orada. Bakınız münferit bir olay olarak başlayan bu çatışmadan sizlere küçük bir örnek vermek istiyorum; Örneğin İran’ın etnik yapısı şii olduğu için, esed yanlısı orduda malumunuz şii, aynı mezhebin mensupları, otomatikman destek veriyor, yani niçin kavga ediyorsunuz değilde, kavgaya devam yanınızda biz varız,küçük bir mezhep çatışmasının büyük sonuçları. ”ORTA DOĞUDA DUVAR PASI” Şimdi gözler esed’in üzerinde Rusyanın yaptıkları kar kaldı, esed diktatoryası o kadar şanslı olabilir mi? ”Ah ile abad olanın sonu berbat olur” ilerleyen günlerde göreceğiz.Hatta bazen istemesem de aklıma şu geliyor bu kaos ortamı esed için, kaddafi ve saddam’dan esinlenmiş bir uhde olabilirmiydi? Özetleyecek olursak Suriye’deki iç çatışma ve TÜRKİYE’nin rolü önemlidir.Suriye’deki çatışmalar sona ermez,dış müdahale ile yönetim değişirse bundan zarar görecek olan ülke kuşkusuz TÜRKİYE olacaktır.Peki anlaşılan o ki müslümanların katledilişlerinin yegane sebebi birlik ve beraberliğin idame edilemeyişinden diyebilirmiyiz?ne zaman bu derin uykudan uyanacağız?ülkemizde de gün geçmiyorki en küçük olayda bir bardak suda fırtınalar koparmıyoruz?,yoksa Müslüman ülkelerin sessizliği ŞEMS-İ TEBRİZİ’nin dediği gibi,
 ”Sığ suları en hafif rüzgarlar bile coşturabiliyor,
   Derin denizleri ise ancak derin sevdalar,
   Anladımki;derin ve esrarengiz olan her şey susuyor,
   Anladımki;susan her şey derin ve heybetli.
                                                                 Barış ve huzur dolu RAMAZANLAR diliyorum, SAYGILARIMLA.