Çevre kirliliğinin had safhaya ulaştığı şu günlerde güzel şeyler de olmuyor değil. Tire’de yaşayan Müzeyyen Yaşar ve Sefa Çakmak isimli çift, çevre kirliliğine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak örnek bir çalışmaya imza attı. Sık sık zaman geçirdikleri Kaplan Yolu’na giden genç çift, burada sorumsuz kişiler tarafından doğaya atılan çöpleri temizlediler. Doğadan toplamda 5 çuval çöp temizleyen nişanlı çift, bunun herkese örnek olmasını istediler. Konuyla ilgili açıklama yapan Müzeyyen Yaşar;

“Bir süredir gittiğim doğal ortamlarda rastladığım manzara beni inanılmaz huzursuz ediyordu. ‘nasılsa biri yine kirletecek’ ya da ‘sadece benim temizlemem yetmeyecek’ demek içime hiç sinmedi. Herkes böyle düşündüğü sürece bu kötü manzaranın sürekliliği devam edecek.
İnsanoğlu kendini doğadan daha güçlü sanıyor maalesef. Biz bir ekiyoruz, doğa bin veriyor. Biz bir katlediyoruz, doğa bin doğuruyor. Biz bir kirletiyoruz, doğa binlerce kez kendini yeniliyor. Fakat çılgınca tüketmeye ve sorumsuz davranmaya devam ettikçe artık bu yıllar alıyor, doğanın ve diğer canlıların başına bin bir türlü iş açıyoruz. Ben elimden geldiğince manzaramı bozan görüntüyü düzeltmeyi tercih edeceğim. Dilerim bu hareketimiz küçük bir dokunuşla çoğalır ve herkes kendi çöpünü doğada bırakmak yerine yanında götürür.” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi