Mustafa Moroğlu TireCHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu dün ilçemize gelerek Tirelilerle Salı Pazarı’nda bir araya geldi. Pazarda uzun süre dolaşarak vatandaşlarla tek tek tokalaşan Moroğlu, sık sık küçük sohbetlerde bulunarak halkın dertlerini dinledi.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi adına İzmir 2. Bölge Milletvekili olarak seçilerek meclise giden ve İzmir halkını temsilen Ankara’da çalışmalarını sürdüren milletvekillerinden olan Mustafa Moroğlu, dün ilçemize gelerek partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Kendisinin de halkın içinden gelen bir olduğunu ifade eden Moroğlu, artık sadece seçim döneminde vatandaşla bir araya gelen siyasilerden olmadıklarını, CHP’li vekiller olarak ‘sokağa inerek’ her zaman halkın arasında onlarla iç içe olduklarını ifade etti.

CHP İlçe Başkanı Mustafa Güngör ve partililerle ilçe binasında bir süre sohbet etme ve ilçenin sıkıntıları hakkında bilgi edinme şansı bulan Moroğlu’nabölge ekonomisinin ve çiftçilerin içinde bulunduğu durum ifade edildi.

“TİRE İL OLSUN !”

Milletvekili Moroğlu’na özellikle çiftçilerin içinde bulundukları sorunları anlatan ve bunları mecliste gündeme getirmesini isteyen İlçe Başkanı Mustafa Güngör, “Ovada bulunan su kuyularının tamamını ruhsat alması için çalışmalar yapılıyor. Ruhsat almayanların kuyularını kapatacaklarmış. Kapatma ücretini de çiftçiden tahsil edeceklermiş. Zaten çiftçi ölmüş ağlayanı yok. Kahveye gidip bir çay parası veremeyecek durumda olan çiftçilerimiz var. Böyle olunca bir de çiftçinin ürünün can damarı olan suyuna göz dikilince bu çiftçinin, bu köylünün  hali ne olacak.” dedi.

Ödemiş ve Bergama gibi ilçelerde gündem getirilen il olma talebini Tireli olarak kendilerinin de dile getirdiklerini de ifade eden ve bu konunun da mecliste dile getirilmesini isteyen Güngör, “Biz Aydınoğulları Beyliğine başkentlik yapmış yüzlerce, binlerce yıllık geçmişi olan her yere yakın önemli bir gelişim ivmesine sahip bir ilçe olarak Ödemiş’ten de  Bergama’dan da daha fazla il olmayı hak ettiğimizi düşünerek il olma talebimizi dile getiriyoruz” şeklinde konuştu. Güngör, İzmir BŞB Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da bu vesileyle, Tireli üreticiye ve çiftçiye destek verdiği için, bir kez daha  teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

“ÇİFTÇİMİZİ, İŞÇİMİZİ ZENGİNİN KAPISINDA MARABA YAPMAK İSTİYORLAR !”

Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile yeni bir vizyona sahip sokağa inen, halka kucaklaşan bir parti olduklarını ve sosyal demokrasinin en güzel örneklerini ortaya koydukları projelerle halka sunduklarını ve bundan sonra da daha etkili şekilde sunacaklarını ifade eden Milletvekili Mustafa Moroğlu, gerek parti binasında Mustafa Güngöre ve diğer partililerin dile getirdikleri sözleri, gerekse Salı  Pazarı içerisinde halkla olan görüşmelerinde halkın dile getirdiği sorun ve çözüm öneri ve isteklerini dikkatlice dinleyerek notlar aldı.

Moroğlu iktidara yakınlığı ile bilinen ‘Memur Sen’ sendikasının yaptığı bir araştırmaya göre bile Türkiye’de dört kişilik bir ailenin açlık sınırının ‘1050’ lira, fakirlik sınırının ise ‘2200’ lira olduğunu dile getirerek, “Soruyorum acaba Türkiye’de kaş ailenin aylık geliri 2200 lira ve üzeridir. Kimse kimseyi kandırmasın. Her şey ortada. Bu bölgede sürekli dolaşıyorum. Çiftçi şikayetçi, esnaf şikayetçi. İşçi ve memur zaten sefilleri oynuyor. Patates üreticisi çiftçi öldürüldü resmen. Bir tek onlar mı biber ekeni öyle, mısır ekeni öyle, şeftali ekeni öyle… Hayvancılık saman fiyatlarındaki son artışlarla resmen uçurumdan aşağı atılıyor. Bunları halkımız görüyor ve görmesi de lazım. Bu böyle gitmez. Bunu yeni CHP olarak sokağa çıkıp halkımızı en güzel şekilde anlatacağız. Biz halkın gerçek partisiyiz ve geçmişten ders alarak yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

Hükümetin dış politikalarını da eleştiren Moroğlu, “komşularla ‘sıfır sorun’ diye yola çıktılar, bugün geldiğimiz noktaya bak. Her an kendimizi bir savaşın içerisinde bulabiliriz. Amerikan güdümünde olan bir hükümet. Büyük oranlarda ihracat yaptığımız Suriye, Irak ve İran gibi ülkelere ürün ihraç edemiyoruz. Ondan sonra da tarım sektörü nereye gidiyor, patates niye para yapmıyor diyoruz ! Ülkeler sadece tankla, topla savaşmaz. Bizim içine düştüğümüz gibi ekonomik olarak da savaşın zararlarını görebilir”  diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi