CHP Yalova Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem İnce, AKP’yi, ‘yandan çıkmış parmağa’ benzetti. İnce, CHP’nin bugüne kadar AP, DYP, MHP, ANAP ve RP gibi partilerle mücadele ettiğini belirterek, “Bunlar bir elin parmakları gibiydi. Ancak, AKP yandan çıkmış 6. parmak gibi” dedi.

Fatih ŞAŞMAZ / Tire İHA

Tire’de, partisinin düzenlediği, ‘İktidara yürüyüş, birlik, beraberlik ve dayanışma” yemeğine katılan CHP Milletvekilleri Birgül Ayman Güler ve Muharrem İnce, gece boyunca eleştiri oklarını AK Parti’ye çevirdi. Kardelen Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen yemeğe, Milletvekilleri İnce ve Güler’in yanı sıra, İzmir İl Başkanı Ali Engin, İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, eski İl Başkanı Tacettin Bayır, İl Genel Meclisi Üyeleri CHP’li çevre ilçe belediye başkanları ile ilçe ve belde örgütleri katıldı. Ev sahibi konumunda bulunan Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör ise İlçe Kadın Kolları Başkanı Sezer Konursay ile birlikte davetlileri tek tek kapıda karşıladı.

‘FETRET DEVRİNE’ BENZETTİ

Türkiye’nin karanlık bir dönemden geçtiğini ifade eden Muharrem İnce, yaşanan süreci 2. ‘fetret devri’ olarak nitelendirdi. İnce, “Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 2012 Türkiye’sini görseydi, ‘Bu ülkenin maliyesi, bu ülkenin zaptiyesi, bu ülkenin harbiyesi ve bu ülkenin bütün kurumları işgal edilmiş’ derdi. Bu güne kadar sadece bizim paramızı çalmakla kalmadılar, sandıktan oyumuzu da çaldılar, çocuklarımızın sorularını da çaldılar. CHP’nin ‘bu güne kadar dikili bir ağacı yoktur’ diyen Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. O senin sattığın bankalar, limanlar, SEKA, Sümerbank, Etibank bunları kim kurdu? Anadolu’nun ortasındaki köylü devletinden bu modern Cumhuriyeti kim yarattı? Demiryolu seferberliğini kim başlattı? Köy Enstitüleri ile köylü çocuğuna keman çalmasını kim öğretti? Kayıkçının oğlu başbakan oldu bu ülkede, tornacının çocuğu Cumhurbaşkanı oldu. Bu, demokrasinin, cumhuriyetin, Atatürk’ün, İsmet İnönü’nün, CHP’nin sayesinde olmadı mı? Bunların cibilliyetinde Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığı vardır” dedi.

“TAŞLANIRDIK”muharrem-ince-tire2

Habur’da yaşananlara da değinen Milletvekili İnce, “Bunları biz yapsaydık, bu millet bizi Cuma namazı çıkışında taşlardı. Ama bu dönemde ne yazık ki olmuyor. Oslo’daki görüşmeler terörü bitirme müzakereleri değildir. Aksine AKP ile PKK’nın seçim ittifakıdır. Terör, yoksulluk, bölgeler arasında gelişmişlik farkı, etnik ve dini birtakım farklılıklarla beslenir. Yardım yoksulluğu yenmek için yapılır, yönetmek için değil. 4+4+4 eğitim sistemi ise karanlık bir projedir. Cumhuriyeti kuranlar ile Cumhuriyeti yıkmak isteyenlerin ‘kesişen kümesi’ eğitimdir. Bunun yanında yürütülen dış politika ise iflas etmiştir” şeklinde konuştu.

“TSK TASVİYE EDİLDİ”

CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler ise sonuçlanan ‘Balyoz’ davasında TSK’nın subay ve komutanlarının adil yargılamadan nasibini almayan bir mahkeme tarafından ağırlaştırılmış hapse mahkum edildiğini ifade etti. “Adil yargılama delile ve doğruluğa dayanır” diyen Güler, “karar, TSK’nın tavsiye kararıdır” diye konuştu. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de, AKP’de yaşanan erozyonun devam ettiğini öne sürerek, “Parti içi çekişmeleri bir yana bırakalım. İzmir’de, iddia ettiğimiz gibi yerel seçimlerde yüzde 60 oy alacağız ve 30 ilçenin tamamında belediye başkanlıklarını kazanacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi