MHP İftarMHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural MHP Tire İlçe Teşkilatı’nın dün akşam düzenlediği iftar yemeği için Tire’ye geldi.

Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural Ankara’dan gelir gelmez ayağının tozu ile ilk olarak iftar yemeği öncesi Tire esnaflarına ziyaretlerde bulundu. Tire esnafları ile sohbet eden Oktay Vural, esnaf vatandaşın dertlerini ve sorunlarını dinledi. Tire’deki esnafın sorunlarını ve çözüm önerilerini Meclise taşıyacağını belirten Vural, Tire esnaf ziyaretlerini bitirdikten sonra MHP İlçe binasına geçerek burada partililerle görüş alışverişinde bulundu.

Oktay Vural daha sonra İstasyon Parkı mevkiinde düzenlenen iftar yemeğine katılarak Tire’lilerle buluştu.

MHP Tire İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP İzmir Milletvekili Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğu, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, MHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zerrin Çalışkan Yöndem, MHP İzmir önceki dönem Milletvekillerinden Erdal Sipahi, MHP Tire İlçe Teşkilatı ve Yönetim Kurulu, , Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, ,CHP Tire Gençlik Kolları Başkanı Hayati Okuroğlu, CHP Tire Kadın Kolları Başkanı Sezer Konursay ve partili partisiz tüm Tireli vatandaşlar katıldı.

İftar yemeğinin ardından ilk konuşmayı MHP Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel gerçekleştirerek ‘’ İftar Yemeğimize katılan tüm Tireli vatandaşlarımıza ve partili partisiz herkese teşekkür ederim’’  diyerek hoş geldiniz sunumunu yaptı.

MHP Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel’den sonra konuşması için kürsüye davet edilen isim MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş oldu. Karataş yaptığı konuşmada “Öncelik olarak bizi burada bir arada Tireli vatandaşlarımızla buluşturan, böylesine güzel bir iftar yemeği düzenleyen Tire İlçe Başkanımız Bayram Demirel‘e teşekkür ederim. Hepimizin bildiği gibi Müslüman Türk Milleti dini günlerine büyük önem vermekte, kendine özgü kutlama ve ibadetlerle geçirmektedir. Dinimiz nasıl sosyal bir din ise, komşusuna, akrabasına, garibanına, yolda kalmışına, yaşlısına, muhtaçlara, yetim ve öksüzlere sahip çıkmamızı istiyorsa Müslüman Türk Milleti’nin hayat nizamı da buna uygun olarak çerçevelenmiştir. Tüm Tireli ve Müslüman halkımızın Ramazan ayı mübarek olsun” dedi.

 

Tanrıkulu, “ORGANİZE OLMUŞ TERÖRİST GRUPLARININ TEMİZLENMESİ GEREK”İftar MHP

MHP İzmir Milletvekili Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, il başkanının ardından yaptığı konuşmada, ramazanın gönül birliği ile kutlanırken, dünyada ve Türkiye’de birçok sorunun baş gösterdiğini söyledi. Tanrıkulu, “Dünyanın birçok yerinde Müslümanlara cefalar çektirilirken, ülkemizde de terör belası yakamızı bırakmamaktadır. Yaklaşık 15 gündür Şırnak’ta meydana gelen terör olaylarında, orada organize olmuş terörist grupların bir an önce temizlenmesi, engellenmesi gerekmektedir. Ordumuz orada her gün savaş ve mücadele veriyor. Her gün neredeyse beş şehidimiz oluyor. Bütün bunları da düşünmek ve takip etmek zorundayız” dedi.

 

Vural; “3-5 ÇAPULCUYA VATANI BÖLDÜRTMEYİZ”

MHP Tire İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Oktay Vural ‘’Yabancıların koyduğu projeleri, Sevr projelerini nasıl yırtıp attıysak, bugün de yırtıp atarız” dedi.

MHP’nin eğilmediğini, bükülmediğini kaydeden Oktay Vural, “Tırnaklarımızla, emeklerimizle bu davayı buraya getirdik. Sözde açılım paçavralarını kabul ettirmek isteyenlere karşı MHP dimdik ayakta. Bizi Habur’daki rezalete ortak edemediler, Oslo pazarlıklarına ortak edemediler” diye konuştu. Anayasadan “Türk milleti” ifadesini çıkarmak isteyenlere, Türkçe dışında eğitim verilmesini isteyenlere karşı MHP’nin dimdik ayakta durduğunu ifade eden Vural, şunları söyledi: “Onun için MHP Türk milletinin milli dilini, kimliğini korumaya kararlıdır. Bu konuda yabancıların koyduğu projeleri, Sevr projelerini nasıl yırtıp attıysak, bugün de yırtıp atarız. Yedi düveli geldi de bu ülkeyi bölemediler, 3-5 çapulcu mu bölecek? Biz ’birlikte rahmet vardır, ayrılıkta azap vardır’ diyen bir manevi ruhun temsilcisiyiz. Şemdinli’de adeta kurtarılmış bölge meydana getirmek suretiyle yabancıların ülkemize müdahalelerine dayanak oluşturmak isteyenlere tavizimiz yok. Dün dostum dediği Esad’a bugün düşman olan hükümet bir Kandil yetmedi, ikinci Kandil’i mi yetiştirmek istiyor? Bir özerk bölge yetmedi, ikincisinin mi önünü açıyor? Türkiye’yi tehdit eden unsurlar bu otorite boşluğundan faydalanmak istedi. Türkiye Cumhuriyeti Suriye’de olan bitenle ilgili Barzani’den medet umuyor. Kanıma dokunuyor’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi