Kutuhanİzmir 2 numaralı Kültür  Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Tire de yaptığı toplantı sonucunda 11.05.2012 tarihli 878 sayılı kararıyla Restitüsyona esas olunması için temizlik ve raspa çalışmalarına başlandı.

Tire Belediye Basın

            Öncelikle tescilli eser olan Kutuhan’ın enkaz ve döküntülerinin ,binanın ana özelliklerini meydana çıkarmak için proje yüklenicisi , sanat tarihçisi ve Tire Belediyesi Arkeoloğu titiz bir çalışma içerisine girdiler.Bu çalışmalar hassas ve dikkatli olarak 15 gün süreyle devam edecek. Süre sonunda Anıtlar Kurulu tekrar ilçemize gelerek KUTUHANI yerinde inceleyip binanın ana özelliklerini gösterecek hususların var olup olmadığına karar verip restorasyon için izin verecekler.
           Tire’nin Kültür ve Tarihi eserlerinin Tireliler için büyük önem taşıdığını belirten Başkan Tayfur Çiçek : ‘’ Atalarımızın , yaptığı eserler bizlere miras olarak kalmıştır. Kutuhan yaklaşık 600 yıllık muhteşem bir eser, ve daha niceleri ilçemizde bulunmakta. Hemen hemen hepsiyle ilgili çeşitli projelerimizi Anıtlar Kuruluna sunduk. Hayata geçen projelerimiz var , geçecek olanlar da var , eserlerimizi restore edip, sağlamlaştırıp daha güzel bir şekilde bizden sonraki nesillere bırakmak istiyoruz’’şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi