BütünleştiriciCumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör, hafta sonu Ankara’da yapılan 34. Olağan Kurultaya katılarak PM (Parti Meclisi) üyelerinin seçimi için oy kullandı. Kurultayı Gazetemize değerlendiren Güngör, çıkan sonucu oldukça demokratik ve bütünleştirici bulduğunu ifade etti.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Hafta sonu yaklaşık 35 Tireli partili ile birlikte Ankara’ya giden ve parti delegesi olarak, tek Genel Başkan adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verip destekleyen ve 60 kişiden oluşan Parti Meclisi’nin (PM) belirlendiği seçimde de oy kullanan CHP Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör, tüm partilileri memnun ettiğini ifade ettiği 34. Olağan Kurultay hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“60 KİŞİLİK PM’YE İZMİR’DEN 8 İSMİN GİRMESİ MEMNUNİYET VERİCİ”

Genel Başkanın görevine daha güçlü şekilde devam etmesinin memnuniyet verici bulduklarını ve Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini ifade eden Mustafa Güngör, “Olağan Genel Kurul, kimilerinin umdukları ve bekledikleri gibi kavgalı, gürültülü olmadı. Oldukça demokratik bir ortamda geçen yapılan kurultayda delegeler istedikleri kişilere oy vererek parti meclisine seçtiler. Bizi en çok sevindiren 60 kişilik parti meclisine İzmir’den 8 kişinin seçilmiş olmasıdır. Bu da, CHP’nin en güçlü olduğu illerden biri olan İzmir’in, öncü ve devrimci rolünü parti içerisinde de devam ettireceği anlamına gelmekte. Bu kurultayda tek aday olarak, tam destek alan Genel Başkanımız, daha da güçlenerek çıkmıştır. Eski, yeni birçok önemli ismin PM üyeliğine seçilmesi, partimizin birlik ve bütünlüğü açısından önemlidir.” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ARAYIŞIMIZ YOK !”

Ankara’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile kısa bir süre de olsa görüştüklerini ifade eden Mustafa Güngör, ayrıca Genel Başkan Yardımcıları Bilhun Tamaylıgil ve Birgül Ayman Güler ile ayrıca İzmir milletvekilleriyle de görüştüklerini ifade eden Mustafa Güngör, 6 ay önceye alınması söz konusu olan yerel seçimler için de oldukça iddialı konuştu, “Tire’nin BŞB sınırları içerisine alınması, alınmaması bizim için önemli değil. Yeni İl Başkanımız Ali Engin’in de desteği ile Tiremizde bu sefer iktidara geleceğiz. Belediye seçimleri için aday arayışı içerisinde değiliz. Halkla bütünleşmiş, halkın içerisinden gelen bir adayı bulacağız. Koltuk sayısı 25’e yükselen Belediye Meclisi’nde en çok koltuğu alacağımıza olan inancımız da tamdır.” dedi.

Editör: Haber Merkezi