Öğrencilerin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek, hazırladıkları projelerle çeşitli beceriler kazandırılmasını amaçlayan Tubitak 4006 Bilim Fuarı, Kurtuluş Ortaokulu’nda düzenlendi. 60 öğrenci ve 16 danışman öğretmen tarafından tasarım alanında 10, araştırma alanında 4, inceleme alanında 3 olmak üzere toplam 17 proje hazırlandı. Fuarın açılışı ise bugün gerçekleştirilen törenle yapıldı. Açılışa Tire’deki kurum ve kuruluş amirleriyle birlikte çok sayıda davetli katıldı. Davetliler, açılışın ardından fuarı gezdi.  

Açılış töreninde konuşan Okul Müdürü Turhan Eke, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

 “4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile, 5-12. sınıf ilk ve ortaöğretim öğrencilerin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlanması; farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her öğrenciye proje hazırlama fırsatının sunulması; bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin öğrencilere kazandırılması; öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması amaçlanmaktadır. TÜBİTAK ‘IN desteğiyle düzenlediğimiz Tübitak 4006 Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.

          Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda tasarım alanında 10 proje, araştırma alanında 4 proje, inceleme alanında 3 proje, olmak üzere toplam 17 projeyi 60 öğrencimiz 16 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular.
Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Değerli konuklar, proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkür ediyor hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi