Telefonla bağlantı kurduğu köylü vatandaşı ‘iş bulma’ vaadiyle kandıran ve para koparmaya çalışan dolandırıcı, köylü vatandaşın durumdan şüphelenip polisi araması sonrasında yakayı iş üstünde ele verdi.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Tire’de geçtiğimiz gün ilginç bir dolandırıcılık olayı, polis engeline takıldı. Telefon aracılığı ile Aydın ili İncirliova ilçesine bağlı Beyköy’de yaşayan Mehmet Ali G. (40) isimli vatandaşla bağlantı kuran ve iş ihtiyacı olan köylü vatandaşı, ‘Sana iş bulacağım !’ diyerek kandıran M.K (28) isimli dolandırıcı, temiz kalpli köylü vatandaşa, “Sana iş bulacağım, yalnız 380 lira parayı Tire’ye getirmen lazım. Parayı bir zarfın içine koy, ilçe merkezinde bulunan Tabakoğlu Parkı’na getir. Orada buluşalım. Sakın kimseye haber verme. Tek başına gel.” şeklinde telkinde bulunur.

İşsizliğin verdiği olumsuz psikoloji ve bir iş bulabilme umuduyla aklına olumsuz bir şey gelmeyen köylü vatandaş, dolandırıcının dediklerini uygular ve Tire’ye gelir. Fakat, konuyu anlattığı H.G. isimli akrabası durumdan şüphelenerek, Tire Emniyetine olayı anlatır, ne zaman ve nerede bulaşacaklarını söyler. Aldığı bilgiler ışığında harekete geçen Tire Emniyeti Asayiş Büro ekipleri, Tabakoğlu Parkı çevresine konuşlanarak pusu atar. Dolandırıcının olay yerine gelmesi ve köylü vatandaşla buluşmasından kısa bir süre sonra harekete geçen polis ekipleri, dolandırıcıyı emeline ulaşamadan suç üstünde yakaladı.

Parka kıskıvrak yakalanan dolandırıcılık zanlısı genç, göz altına alınarak sorgulanmak üzere Tire Emniyetine götürüldü. Burada gerekli işlemleri tamamlanan zanlının sicilinin temiz olması ve ilk kez böyle bir işe karışmış biri olması şaşırttı. Zanlı daha sonra Tire Adliyesi’ne sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi