Ne var ki gelişen ve şirin bir kent olan Yeşil Tire, dar ve bol virajlı olan şehirler arası yollarının gelişiminde başarısız bir konumda olmasının başlıca nedeninin ihmalkarlık olduğunu halk olarak hepimiz biliyoruz. Bu konunun defalarca dile getirilmesine hatta ölümlü kazaların artmasına ve buna rağmen hala bir girişimde bulunulmamasını şaşkınlıkla karşılıyorum. Aynı zamanda Tire halkını da derinden üzdüğünü ve bu konunun patolojik bir vakaya dönüştüğünü önemle belirtmek istiyorum.

       Sürekli gündemde kalmaya başaran ve görünürde bir çalışmanın olmadığını düşündüğüm Tire Belevi arası ölüm yolu birçok kişinin canını yaktı ve can yakmaya devam edeceğini üzülerek belirtmek istiyorum. Çünkü Azrail tatile çıkmadı !  Evet ne yazık ki dümdüz ovanın içinde bu yolda ilerlerken sanki bir menderesin içinde ilerlercesine zikzaklar çizip gidiyorsunuz ve önünüze tam virajda densizin biri çıkmazsa, vadenizde gelmediyse eğer şanslısınız. Besmele ve bin bir dua okuyarak kan ter içinde ilerlediğiniz bu korkunç yoldan bir an önce kurtulmak istiyorsunuz, bizatihi aynı yolda üç ay boyunca haftada iki defa yolculuk yaparak yolu deneyimleme şansım oldu, çoğunlukla karşı tarafın hatalı olduğu birçok kaza riskiyle karşı karşıya kaldım. Yağışlı bir havada Belevi’ nde yaptığım bir kazayı ve kaza sonrası geri dönüşte su birikintileri nedeniyle de yaptığım iki küçük kaza hariç tabi ki. Kış nedeniyle yolun tadilata alınamayacağını var saydığımızda bir dönemi daha hüsranla kapattığımızı üzülerek hatırlatmak istiyorum. Ölüm yolunda yolculuk yapan dostlara bir kez daha hatırlatmak gerektiğini düşünüyorum, malum kış geldi yağışlar artacak yolculukların bedelini ağır ödemek istemiyorsak eğer  lütfen hız sınırını aşmayalım, emniyet kemerini mutlaka takalım, dikkatsiz ve hızlı araç kullanmak ölüm getirir hepimiz biliyoruz, bu yolu dikkatsiz kullananlar adına endişeliyim. Çünkü kaza verilerine baktığınızda bilançonun ağır olduğunu ve hala kaza veya kazaya karışma olasılığının yüksek olduğuna siz de şahit olacaksınız. (…)          

        Aynı durumda olmasalar da bir diğer yol olan Tire Gökçen Balabanlı istikametine giden yola da değinmek istiyorum tam bir fiyasko yol o kadar dar ki hatta bazı kısımlarında karşıdan gelen ağır tonajlı bir araca durup yol vermek zorunda kalıyorsunuz ( Balabanlı Köprüsü ) orada medyaya yansımayan bir çok kazaya şahit oldum, bu tip vakaları somut delillerle çoğaltmak mümkündür. Değinmek istediğim asıl konu yıllardır sürüp giden yılan hikayesine dönen, bir çok kişiyi kaybettiğimiz bu yolların yenilenme zamanı gelmedi mi hala kaç kişinin daha canını alacak bu yollar ?  

Halk olarak yetkililere yine bir kez daha sesleniyoruz , şehrin kanayan yarası haline gelen ve kronikleşen bu ölüm yolunda daha fazla kayıpların yaşanmaması için bir an önce önlemlerin alınması ve ihmal edilmemesini önemle rica ediyoruz.  Saygılarımla.