Tire'li öğrencilerden oluşan ve daha önce bir çok başarıya imza atan ekip Konya'da düzenlenecek olan yarışma için kolları sıvadı.

Çağdaş AYDIN / HaberTire

Kadın haklarının anlatıldığı filmi çekmek için Tire ve Gökçen'in bir çok bölgesi kullanan ekip çekimlerini tamamladı. Günümüzde kadınların ikinci plana atıldığını anlatan yönetmenliğini Mert Erez ve Ozan Sertdemir üstlendi. Filmin adı yok ismi ise Duygu Asena'nın yazdığı "Kadının Adı Yok" esinlenilerek hazırlandı. Filmin başrölünde ise Tire Belediye Tiyatrosu oyuncusu Cansu Pekcan üstlendi. Cansu Pekcan'ın yanı sıra Tire Belediye Tiyatrosu eski yönetmeni Nejdet Salıcı Tire Belediye tiyatrosu yeni yönetmeni Dündar Taşal , Tire Belediye oyuncusu Arda Duran da yan rolde görev aldı. Filmin görüntü yönetmenliğini ve ses işlemlerini yapmak için özel olrak Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencileri Metin Arslan ve Hüseyin Enes Balcı geldi. Sanat yönetmenliğini de Zümrüt Çıtak yaptığıfilm-ozan filmde Kerim Kaya, Kazım Armağan , Onurcan Irmak , Yusuf Erdal , Mehmet Algın , Mehmet Fidan da yan rollerde çekime katkı sağladılar. Filmin en büyük oyuncusu ise 5 yaşında oyunculuk yapan Mustafa Mert Yiğit oldu. Filmin arka planında ise Seda Boduroğlu , Elif Türkay rejide Mert Totuk prodüksiyonda, yapım sorumlusu Kazım Armağan , ışık Ahmet Gözek ve Hasan Hüseyin Şanbayatlı ,yönetmen Asistanı: Melis Başaranı Kamera Asistanı: Furkan Aydemir Sanat Asistanı Beril Yamaç görev aldı.

Çekimlerin kısa bir zamanda bitmesiyle kurguya odaklanan ekip  Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu “Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet “ konulu kısa film yarışmasında daha sonra ise 3.sü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali Ulusal Kısa Film Yarışmasında yarışacak. Bu yarışmalarda başarı olur ise film kamu spotu olarak televizyon ekranlarında gösterime girecek.

Editör: Haber Merkezi