plakasizTire’deki motosiklet tamircileri İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün tescilsiz araçlar üzerinde  başlattığı yeni uygulama ile çaresiz kaldı.

Fatih ŞAŞMAZ / Tire İHA

Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, ilçe genelindeki bazı motosiklet tamircilerini dolaşarak plakasız olan motosikletleri toplayıp Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.Tamir edilmeyi bekleyen ya da tamir aşamasında olan  iki işyerinden toplam 12 adet motosiklet, Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri tarafından toplandı.

Bir anda işyerine Trafik ekiplerinin geldiğini söyleyen Tireli Motosiklet Tamircisi Mehmet Anlı(46) ve Muhammed Yiğit(25) plakasız olan motorlarının işyerinden alındığını söyleyerek duruma tepki gösterdiler. Böyle bir durumun yasal olmadığını savunan Mehmet Anlı  konu ile ilgili olarak şunları söyledi. “Ben ilçede orta ölçekte hizmet veren bir motosiklet tamircisiyim Bana gelen motosikletlerin tamirinden sorumluyum. Plakasız olan motosikletleri tamir etmeyeceğim diye bir yasa da yok. Bu iş benim ekmek param. Ben devlete vergimi ödeyen dürüst bir şekilde ekmek paramı kazanan bir esnafım. Ancak geçtiğimiz gün polis arkadaşlar işyerime gelerek sorgusuz sualsiz toplamda 8 adet plakasız tamir edilmeyi bekleyen müşterilere ait motosikletlere el koyarak götürdüler.Ben Trafik polisi değilim benim işim motosiklet tamir etmek. Ancak polis ekiplerinin yaptığı bu uygulama tarafıma maddi ve manevi olarak zarar vermiştir. Çünkü motosiklet sahipleri araçlarını tamir edilmesi için bana bıraktılar. Şimdi müşterilerim motorlarını geri istiyorlar. Onlara ne diyeceğimi bilmiyorum. Bazı vatandaşlar ise işyerime polis geldiği için acaba Mehmet usta yasa dışı bir şeyler mi yapıyor diyorlar. Bu durum benim mesleki hayatımı da rencide etmiştir. Alınan bu motosikletler trafikte seyir halinde olmayan arızalı Motosikletler zaten çoğu buraya kasalı araçlarla geldi ve sahipleri de belli. Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden Motosikletleri iade etmelerini istiyorum. Sahiplerini çağırsınlar alacaklarsa onlardan alsınlar. Benim suçum günahım ne.  Gerekirse bu konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” Mehmet Anlıdedi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ “YAPTIĞIMIZ İŞ YASAL”
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ise yaptıkları uygulamanın yasal olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü ”İlçemizin güvenliği bizler için çok önemli. Şu an çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Son günlerde ülkemizde artan terör ve bombalama olaylarına karşı karayolu üzerinde duran plakasız ve şüphe uyandıran tüm araçları topluyoruz. Motosiklet tamircisi arkadaşların motorlarını da dükkanlarının önünden geçen karayolu üzerinden aldık ve bu tarz uygulamalarımız devam edecek. Değişik il ve ilçelerde çalınan motosikletlerden bazıları yaptığımız Rutin uygulamalar sonucunda yakalanarak sahiplerine telsim edildi.Tescilsiz araçların karıştığı yaralamalı ve ölümlü kazalarda  ise araç sahipleri bulunamıyor. Bu yüzden bu konuda taviz vermiyoruz. Bizim kimsenin ekmeği ile oynama gibi bir derdimiz yok tek derdimiz var o da ilçemizin güvenliği” dedi.

Editör: Haber Merkezi