Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni başlattığı uygulama ile mahallelerde huzur toplantıları düzenlemeye başladı. Dün Toplu konut kahvesinde İl Emniyet Müdür yardımcısı Kamil Özilhan'ın da katıldığı toplantıda ilçenin güvenlik başta olmak üzere sorunları tartışıldı. Toplantıya İlçe Kaymakamı Hüseyin Ergi yoğun işleri dolayısı ile katılamazken Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ve kurmayları tam kadro yer aldı. Ayda bir kez düzenleneceği belirtilen toplantıya yaklaşık 30 kişilik bir vatandaş gurubu katıldı.İl Emniyet Müdürü Kamil Özilhan'ın açılış konuşmasını yaptığı toplantının ardından Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi bir konuşma yaptı. Tireyi çok sevdiğini belirten Fatih Kiremitçi sözlerini şöyle sürdürdü."Ben Mesleğime aşık bir insanım.İlçemizde huzur için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.Sizlerden ricamız en ufak bir şüpheli durumda 155 nolu telefonu aramanız.Eğer aradığınızda polis gelmiyorsa o zaman beni arayın.Kapım Tireli vatandaşlara her zaman açık.Okullar açıldığından bu yana okul önlerinde çalışmalarımızı arttırdık.Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımız.Salı pazarı Türkiye'nin en büyük açık hava pazarı. Üç buçuk kilometre karelik bir alanı kapsıyor. Pazar içerisinde bir takım olumsuzluklar olabiliyor. Biz bu alanda da görevli sayımızı arttırdık.vatandaşların da pazara çıktıklarında daha dikkatli olmalarını şüpheli bir durum gördüklerin de bizleri aramalarını rica ediyoruz."Fatih Kiremitçi'nin konuşmasının ardından vatandaşlarla soru cevap kısmına geçildi.

BELEDİYE BAŞKANININ TOPLANTIDA OLMAYIŞI DİKKATLERİ ÇEKTİ
Geçtiğimiz yıllarda ilçe de yapılan huzur toplantılarına Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek te katılmış ve toplantılar gayet verimli geçmişti. Bu toplantıda Belediye Başkanının olmayışı vatandaşların dikkatini çekti.Soru cevap bölümünde vatandaşlar ve bir yerel gazete temsilcisi Tire Belediye Başkanının toplantıya neden katılmadığını sordu.Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise toplantının güvenlik içerikli olduğunu söyleyerek Belediye Başkanını davet etmediklerini söylediler.

VATANDAŞLAR TOPLANTIDA BELEDİYE BAŞKANINI DA GÖRMEK İSTEDİ
Bazı vatandaşlar ise söz isteyerek bu tarz toplantılara Belediye Başkanının da katılmasının gerekli olduğunu ve mahalle ile ilgili istek ve şikayetleri kendisine aktarmak istediklerini söylediler.Bunun üzerine söz alan Tire Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi tabiî ki neden olmasın. Başkanımızı da bir dahaki toplantıya davet ederiz" dedi.

BAŞKAN ÇİÇEK "TOPLANTIDAN HABERİM YOK"
Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise şunları söyledi "Toplantıyı kimin ve ne zaman düzenlediği hakkında bir bilgim yok.Eğer yapılan toplantı mahallelinin sorunlarını ilgilendiriyorsa bunu çözecek kişi öncelikle o mahallenin Muhtarı ve ilçenin Belediye Başkanıdır.Toplantı ile ilgili olarak bir davet almadım.Davet edilmiş olsaydım memnuniyetle giderdim." dedi

Fatih ŞAŞMAZ / Tire İHA

Editör: Haber Merkezi